Сьогодні, 1 червня, в більшості країн світу відзначають Міжнародний день захисту дітей. З нагоди цього свята Ivona вирішила розповісти, скільки дітей у нинішнього і колишніх президентів України, та чим вони зараз займаються. 

Леонід Кравчук

У першого президента незалежної України Леоніда Макаровича Кравчука, який помер 10 травня 2022 року у 88-річному віці, і у його дружини, викладачки економіки Антоніни Михайлівни, є лише один син Олександр (народився 1959 року).

Читайте также: Как выглядит правнучка легендарного украинского актера Богдана Ступки

Чим зараз займається 62-річний спадкоємець Кравчука достеменно невідомо. Однак, декілька років тому він входив у список двохсот найбагатших людей України. А його компанія «Нафком-Агро» була в ТОП-10 найбільших землевласників України, і орендувала більше 200-х тисяч гектарів землі у Вінницькій, Полтавській, Сумській і Чернігівській областях. Крім того, підприємець Олександр Кравчук до 2009 року був власником футбольного клубу «Нафком» (Бровари). У сина першого президента України двоє дітей — дочка Марія та син Андрій, а також внучка Олена.

Леонід Кравчук з дружиною, сином, невісткою і внуками
Леонід Кравчук з дружиною, сином, невісткою і внуками
bulvar.com.ua

Леонід Кучма

У єдиного президента нашої країни, який обирався на два терміни, Леоніда Даниловича Кучми і його дружини Людмили Миколаївни у 1970 році народилася донька Олена. Після закінчення економічного факультету Дніпровського державного університету Олена деякий час працювала в «Приватбанку» та «Київстарі». На початку 2000-х заснувала благодійний фонд «АНТИСНІД», співпрацювала з Елтоном Джоном та гуртом Queen, входила до складу комісії ООН, створеної для запобігання нових випадків ВІЛ/СНІДу, і деякий час очолювала телегрупу StarLightMedia.

Зараз 51-річна дочка Кучми продовжує займатися своїм благодійним фондом («АНТИСНІД» змінив назву на Фонд Олени Пінчук), і багато років поспіль входить в ТОП-100 найвпливовіших жінок України. Олена має трьох дітей: сина Романа від першого шлюбу з підприємцем Ігорем Франчуком, і дочок Катерину та Вероніку від нинішнього чоловіка, бізнесмена і мецената Віктора Пінчука.

Леонід Кучма з дочкою Оленою, зятем Віктором Пінчуком і  президентом США Біллом Клінтоном
Леонід Кучма з дочкою Оленою, зятем Віктором Пінчуком і президентом США Біллом Клінтоном
pinchukfund.org

Віктор Ющенко

На відміну від своїх попередників, третій президент України Віктор Ющенко — багатодітний батько. Від першого шлюбу з учителькою української мови та літератури Світланою Колісник у нього є 42-річна дочка Віталіна та 37-річний син Андрій.

За часи президентства Ющенка, його старші діти неодноразово потрапляли на сторінки ЗМІ. Андрій «прославився» дорогими авто, скандальними витівками і любовними романами, а Віталіна — світськими виходами і модними показами (брала участь у Міланському та українському тижнях мод). Також ходили чутки, що Андрій має авторські права на всі бренди, які використовували під час Помаранчевої революції. 

Відомо, що Віталіна виховує трьох дітей: Віктора і Андріану від колишнього чоловіка Олексія Хахльова, і Ярину-Домініку від цивільного шлюбу з Михайлом Гончаром. Зараз вона займається своїм брендом одягу VitаYou.

Віктор Ющенко і Віталіна Ющенко
Віктор Ющенко і Віталіна Ющенко
instagram.com/vitalinayushchenko

Андрій був одружений з молодшою сестрою ведучої Маші Єфросініної Єлизаветою. У колишнього подружжя є 12-річна донька Варвара. Вдруге син Ющенка одружився з благодійницею із Запоріжжя Оленою Безуглою.

Андрій Ющенко з другою дружиною
Андрій Ющенко з другою дружиною
instagram.com/olena_yushchenko

У 1998 році Віктор Ющенко одружився з дочкою українських емігрантів з США Катериною Чумаченко. В цьому шлюбі у третього президента України народились дочки Софія і Христина, а також син Тарас. Всі троє навчались у англомовній Печерській міжнародній школі. Відомо, що Софія здобувала вищу освіту в Нью-Йоркському університеті Абу-Дабі.

Молодші діти Віктора Ющенка Фото: facebook.com/president.ukraine
Молодші діти Віктора Ющенка Фото: facebook.com/president.ukraine
facebook.com/petroporoshenko

Віктор Янукович

У Віктора Януковича, чий президентський термін був найкоротшим через злочини проти українського народу і втечу в Росію, було двоє дітей від дружини Людмили. Старший син Олександр працював заступником генерального директора ТОВ «Донбаснафтопродукт» і входив у «ТОП-100 впливових українців 2013 року». Ходили чутки, що він деякий час володів телеканалом «Прямий».

В 2014 році Олександр «потрапив в немилість» уряду Арсенія Яценюка, який домігся замороження рахунків Януковича-молодшого в банках Швейцарії, Австрії та Ліхтенштейну. Олександр потрапив у розшук СБУ за підробку документів і заволодіння державними коштами. У 2021 році був заочно заарештований Антикорупційним судом України разом з батьком. Про дружину Олександра Януковича Олену майже нічого не відомо, як і про їх двох синів.

Молодший син Януковича, Віктор був нардепом України трьох скликань, а також віцепрезидентом Автомобільної Федерації України. В 2015 році він загинув під час катання на озері Байкал. Мікроавтобус «Фольксваген», за кермом якого був Янукович, провалився під лід.

Відомо, що Віктор-молодший був одружений з Ольгою Корочанською, дочкою заступника директора з техніки безпеки «Артемсолі». У 2010 році у пари народився син Ілля.

Віктор Янукович з синами Фото: iPress.ua
Віктор Янукович з синами Фото: iPress.ua

Петро Порошенко

П’ятий президент України і його дружина Марина мають чотирьох дітей — 37-річного Олексія, 22-річних Євгенію і Олександру, а також 21-річного Михайла.

Читайте также: ТОП-10 пісень, які має знати кожен українець

Олексій Порошенко, який закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка (спеціальність «Міжнародний бізнес») та Лондонську школу економіки і політичних наук, почав свою кар’єру з у банку Merry Lynch, деякий час працював у «Рошені». В 2009-му пішов у політику, спочатку працював у Міністерстві економіки України, а згодом став  віце-консулом відділу з економічних питань в Генеральному консульстві в Шанхаї. В 2014-му пішов добровольцем в АТО, і в цьому ж році був обраним народним депутатом. 2018 року Олексій Порошенко був включений до санкційного списку Росії. Востаннє про старшого сина Порошенка згадували в пресі на початку цього року. Ніби-то батько переписав на нього корпорацію Roshen та інший бізнес, щоб уникнути арешту майна. Олексій одружений з Юлією Аліхановою, колишній топ-менеджером консалтингової фірми McKinsey & Company. У пари є син Петро і дочка Єлизавета.

Олексій Порошенко з дружиною Фото: facebook.com/oleksiy.poroshenko
Олексій Порошенко з дружиною Фото: facebook.com/oleksiy.poroshenko

Двійнята Євгенія та Олександра Порошенко і їх молодший брат Михайло освіту здобули за кордоном. Кожного року Петро Порошенко витрачав близько 4 мільйонів гривень на навчання молодших дітей у у британському Сoncord College. Відомо, що дівчата у 2018 році вступили до британських вузів University of the Arts in London і University College London. Крім того, в одному з інтерв’ю колишній президент зізнався, що Євгенія зараз вивчає комп’ютерним дизайном, а Михайло і Олександра — біотехнології.

Діти Петра Порошенка
Діти Петра Порошенка
facebook.com/petroporoshenko

Володимир Зеленський

Нещодавно дружина нинішнього президента Володимира Зеленського, перша леді Олена Зеленська розповіла, що їх 17-річна донька Олександра планує навчатися на гуманітарній спеціальності в одному з українських ВУЗі. Яку саме професію обрала дівчина, тримають в секреті. Відомого, що Олександра є випускницею приватної Новопечерської школи Києва.

Син Володимира та Олени також навчається в цій школі. 9-річний Кирило закінчив третій клас.

Володимир і Олена Зеленські з дітьми
Володимир і Олена Зеленські з дітьми
instagram.com/olenazelenska_official


Вам будет интересно прочитать на Ivona: