Григорій Решетнік зізнався, що виріс в російськомовній родині, однак вважає, що кожен українець просто зобов’язаний володіти рідною мовою. Тому ще в школі почав ретельно її вивчати.

Я вважаю, що нам дуже пощастило з мовою. Недарма її вважають однією з найкращих у світі. Вона дуже мелодійна, благородна, красива. Кожен українець має пишатися нею та щодня її вдосконалювати. Я вважаю, що народ дійсно починається з мови, з культури спілкування“, – висловився Решетник.

Читай також: Як вибрати дитячий садок для дитини: досвід Григорія Решетника

Любов`ю Григорія до рідної мови переймалися шкільні вчителі, адже у російськомовному місті Миколаїв, звідки телеведущий родом, багато хто розмовляв російською, в тому числі і його родина.

Ведучий шоу Холостяк розповів, за що любить українську мову
Ведучий шоу Холостяк розповів, за що любить українську мову
пресс-служба

“Завдяки школі я почав знайомитися з українською. Вже в університетські роки я остаточно зрозумів, що успіху можна досягти, тільки добре володіючи рідною мовою. Кожен митець, в тому числі і телеведучий, має вільно володіти нею. Я щодня намагаюся вдосконалювати свої знання, і мені приємно чути компліменти щодо моєї вимови, багато хто вважає, що я народився десь на Західній Україні. Моя дружина чудово спілкується українською мовою, її дідусь – письменник і викладач. Коли ми з ним знайомились, для нього було надзвичайно важливо, аби я теж красиво розмовляв рідною мовою. Він влаштував мені іспит, який я успішно здав. Думаю, Христині він тоді сказав, що мені можна довіряти (сміється – прим.ред). Через рік вона стала моєю дружиною (сміється – прим.ред.). Не знаю, наскільки це пов’язано. Тож навчайтесь, вдосконалюйтесь та пам’ятайте – вивчити рідну мову ніколи не пізно! Зі святом української мови та писемності!“, – розповів Григорій.

Ведучий шоу Холостяк розповів, за що любить українську мову
Ведучий шоу Холостяк розповів, за що любить українську мову
пресс-служба

Нагадаємо, Решетнік поділився щасливим фото в свій день народження.

Дивись одне з останніх відео Григорія Решетніка з його мікроблога:

%video593325%