«Виявилось, що Крістоф має активну соціальну позицію, антиглобалістичні думки та дуже зацікавлений темою Чорнобиля. Після створення бібліотеки “Звуки Чорнобиля” я запропонував Крістофу створити одну з композицій для майбутнього проєкту. Він погодився та вже через декілька місяців ми представили трек на першій активації у Прип’яті».

Легендарний французський гурт створив кліп з рідкісними кадрами щасливого життя у Прип’яті до аварії на ЧАЕС / пресс-служба
Артист використав запис жіночого голосу, який у ті дні лунав з гучномовців на вулицях Прип’яті та оголошував про вибух та евакуацію міста. Цей запис старий та дуже поганий, але він ідеально передає атмосферу трагедії. 

«Всі знають про Чорнобиль, бо це – найбільша ядерна катастрофа в історії. Коли вона сталася, мені було 18 років. По телевізору у Франції казали про вибух реактора, про радіоактивну хмару, яка дісталась навіть нашої країни. Але насправді ЗМІ та навіть влада не одразу дізналися про справжні масштаби катастрофи, бо радянська влада замовчувала інформацію», - каже Крістоф.

Легендарний французський гурт створив кліп з рідкісними кадрами щасливого життя у Прип’яті до аварії на ЧАЕС / пресс-служба
TELEPOPMUSIK - це французький дует електронної музики, до складу якого входять 2square та Antipop. 

Першим альбомом групи став «Genetic World», випущений в 2001 році, з кількома синглами з альбому, випущеного згодом. Другий альбом групи «Angel Milk» вийшов у 2005 році. Трек «Breathe» з альбому «Genetic World» був використаний в телевізійному рекламному ролику Mitsubishi для запуску Outlander 2003 року. Він також був номінований на премію Греммі в номінації «Найкращий танцювальний трек» в 2004 р. 

У 2005 році група випустила свій другий студійний альбом «Angel Milk». Альбом отримав позитивні відгуки критиків і породив сингл «Into Everything», супровідний кліп якого містив анімацію stop-motion та кадри будинку, наповненого листям.

У червні 2013 року вони випустили EP «Try Me Anyway / Fever», в якому взяла участь вокалістка Бетті Блек (Сільвія Гордон) із Нью-Йорка та ремікси з Dirty Channels, Zombie Disco Squad, Populette, Pit Spector та Pino Rastovitch.

Легендарний французський гурт створив кліп з рідкісними кадрами щасливого життя у Прип’яті до аварії на ЧАЕС / пресс-служба
Новий альбом дуету під назвою «Everybody Breaks the Line» вийшов наприкінці вересня 2020 року. До релізу увійшов трек «Dreams»  – кліп до якого розповідає про життя й мрії прип’ятчан та є частиною проєкту «Звуки Чорнобиля». 

 

«Після того, як мінісеріал HBO став хітом, аварією на ЧАЕС стало цікавиться все більше людей. Проте, палкі шанувальники серіалу іноді забувають, що Чорнобиль – це велика трагедія, яка сталася насправді, і що нам потрібно з пристойністю ставитися до неї. У відео Dreams, за підтримки ARTEFACT, ми намагалися розставити всі крапки над "i", простежуючи історію Прип'яті до, під час та після аварії. В нас вийшла зворушлива та естетична данина життям, які понівечив вибух» - коментує учасник гурту Крістоф Етьє.

У кліпі дует Telepopmusik представляє рідкісні кадри з українських архівів, простежуючи історію Прип'яті: від пропагандистської мрії, через вибух на Чорнобильській АЕС і до порожнечі міста Прип’ять сьогодні.

TELEPOPMUSIK "Dreams" feat Young & Sick 

Разом із дуетом Telepopmusik у проєкті «Звуки Чорнобиля» візьмуть участь 10 українських та міжнародних музикантів, а молоді та відомі режисери країни створять відеокліпи до їх композицій. 

Проєкт реалізується компанією Лавіна Концерт за підтримки Українського Культурного Фонду та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля» та проєкту ARTEFACT.

Очікуємо на нові анонси та композиції!

Слідкуйте за проєктом у соціальних мережах та на сайті проєкту