Читайте також: Не змішувати: найшкідливіші поєднання продуктів

До вибору продуктів для вечері потрібно підходити вкрай відповідально, якщо хочете залишатися здоровими, стрункими та красивими. Є деякі з них, які фахівці категорично не радять їсти на ніч, оскільки вони можуть порушити роботу травної системи та призвести до інших проблем зі здоров'ям. Пропонуємо звіритися зі списком, наведеним нижче.

Ковбаси, копченості

Про "корисність" цих продуктів і зовсім не може бути мови. А тим більше, якщо ви захотіли перекусити бутербродом з ковбасою на ніч, врахуйте, що вона містить амінокислоту терамін, яка підвищує вироблення норадреналіну, що викликає нервові імпульси. Надлишок амінокислоти турбує мозок, що заважає людині заснути.

Червоне м'ясо

Червоне м'ясо / Источник: pinterest

Цей багатий білком продукт краще залишити на обід. Усе, тому що в його складі присутня амінокислота тирозин, яка підвищує рівень адреналіну в крові, збуджує нервову систему і змушує організм не спати.

Продукти з кофеїном

Всім відомо, що кофеїн найкращим способом допомагає підбадьоритися. Крім того, він сповільнює процес засинання і зменшує загальний час сну. Негативний ефект ця речовина продовжує надавати навіть через шість годин після вживання. Про каву перед сном можна навіть не згадувати, але є й інші продукти, що містять кофеїн: шоколад, енергетики, камедь (харчова добавка), деякі лікарські засоби. Та й у чаї, як чорному, так і зеленому, теж є кофеїн. Тому перед сном найкраще перейти на трав'яні варіанти.

Хрестоцвіті овочі

Броколі / Источник: pinterest

Броколі та цвітна капуста – продукти із розряду «здорове харчування». Але вони містять багато нерозчинної клітковини, перетравлення якої займає більше часу. Тому краще уникати цих овочів перед сном - виспатися нормально вони не дадуть.

Мариновані та солоні овочі

Соління - важка їжа для шлунка, що викликає печію та інші малоприємні відчуття. Такі продукти в будь-який час доби варто вживати в помірних кількостях, а тим більше ввечері. Тому ви ризикуєте не тільки не виспатися, але і прокинутися з набряками на обличчі.

Раніше ми розповідали про продукти, які сприяють очищенню печінки.