Колишня дружина Володимира Остапчука Христина Горняк через п'ять місяців після розголошення серйозного діагнозу, розповіла підписникам, чи планує робити операцію. У червні у нотаріуса українські лікарі виявили гідронефроз четвертого ступеня, атрофію лоханок лівої нирки. Пізніше цей діагноз підтвердили в одній із клінік Австрії та порадили видалити орган.

У новій публікації в Інстаграм від 30 листопада Христина розсекретила, що вже обрала фахівця у Відні та призначила дату операції, проте після останньої консультації почала сумніватися, чи варто їй погоджуватися на хірургічне втручання.

Читайте також: Померла акторка «Сексу та міста» Френсіс Стернхаген

За словами юристки, її новий лікар сказав, що вона цілком може обійтися і без операції так, як вже давно живе з однією ниркою, що функціонує. Але є великі ризики для життя, якщо у неї станеться запалення нирок. 

«Вчора я ще раз пішла на консультацію до лікаря Крістіана, і щоб обрати дату операції. І мені ще більше цей лікар сподобався, бо він спокійно каже, що я не маю показань робити цю операцію екстрено, і завтра, та і взагалі я можу так жити. Бо давно живу на одній, і нічого не турбує! Так, я в групі ризику, якщо якесь запалення нирок, тоді буде не вау, попаду в лікарню екстреного, але ніхто ж не знає, буде чи ні…», — написала вона.

Горняк додала, що у майбутньому планує стати мамою, але через проблеми з ниркою можуть виникнути ускладнення під час вагітності. Також їй протипоказані екстремальні види спорту та куріння.

«Моє основне питання, що вдома мені сказали, перш ніж я планую вагітність, потрібно видалити цю нирку. І це є моєю основною мотивацією чому прибрати її. Та доктор Крістіан не вважає, що це якось впливає на вагітність, так якщо раптом інфекція при вагітності, то так, є ризики якщо вчасно не помітити. Та це все "якщо"... Ще раз наголосив, що я абсолютно здорова людина, що я можу жити як жила, виключити тільки екстремальний спорт (я не по екстриму), не палити ( я не палю) вино пити, як пила можу ( щастя не має меж) і їсти можу теж все! Раз на пів року перевіряти кров і здорову нирку. Тобто, видаливши її в моєму житті нічого не зміниться, бо вона не несе вже давно ніяку функцію, окрім того, що в ній біля 400 мл рідини, не видаливши ніби теж , якщо не станеться «якщо»… та всі ми ходимо під Богом. Я обрала місяць операції, та тепер в мене купа сумнівних думок, робити чи ні… Терези увійшли в чат!», — поділилася Христина.

Раніше ми писали, що Шеннен Догерті оголосила про те, що рак поширився на її кістки.