Читайте також: Найкращий безкоштовний догляд за шкірою: б'юті-афірмації

З кожним днем дедалі більше людей відмовляються від м'яса та інших продуктів тваринного походження, замінюючи їх рослинними стравами. Знаменитості в цій справі - справжні трендсеттери, тож сьогодні розповідаємо про сім зірок-вегетаріанців та їхні погляди на харчування.

Наталі Портман

Наталі Портман / Источник: Getty Images

Знаменита американська актриса ізраїльського походження Наталі Портман відмовилася від тваринної їжі у віці восьми років. Причиною стала психологічна травма - маленька Наталі побачила демонстрацію лазера на курчаті під час медичної конференції, на яку її привів батько:

"Мій батько лікар. Одного разу, коли мені було вісім років, він узяв мене із собою на медичну конференцію. Там хірурги демонстрували дослід на живому курчаті. Мені стало так погано від того, що воно приречене на болісну смерть, що відтоді я ніколи більше не брала до рота м'яса", - ділилася спогадами Наталі.

Під час вагітності 2011 року актриса все-таки повернулася до молочних продуктів, оскільки відчувала, що її організм потребує сиру і яєць.

Аріана Гранде

Аріана Гранде / Источник: Getty Images

У 2013 році американська співачка Аріана Гранде поділилася з передплатниками у Твіттері, що з дитинства не любила м'ясо, але взяла на себе відповідальність стати "100% веганом".

"Я люблю тварин більше, ніж більшість людей, я не жартую", - розповіла дівчина в іншому інтерв'ю. "Я впевнена, що рослинна і цільнозернова дієта подовжує життя і робить людину щасливішою".

Джаред Лето

Джаред Лето / Источник: Getty Images

Популярний музикант Джаред Лето є давнім прихильником вегетаріанства, ба більше, він активно виступає на захист прав тварин і проти їхнього вбивства заради їжі. Спочатку артист відмовився від м'яса, а за деякий час від усіх продуктів тваринного походження, ставши веганом - і залишається ним досі вже понад 20 років!

Джессіка Честейн

Джессіка Честейн / Источник: Getty Images

Акторка Джессіка Честейн веганізує з 2007 року і регулярно використовує соціальні мережі, щоб відкрито говорити про свій спосіб життя.

"Я перейшла на веганство, коли у моєї подруги була двотижнева веганська програма доставки їжі, яку вона не збиралася використовувати, тож її використовувала я. У мене просто було більше енергії, ніж будь-коли в моєму житті... Я ніколи не хотіла бути веганом, я просто прислухалася до того, що говорило моє тіло", - розповідала акторка.

Вуді Гаррельсон

Вуді Гаррельсон / Источник: Getty Images

Один із найвідоміших веганів світу Вуді Гаррельсон веде правильний спосіб життя вже 25 років. У молодості він страждав від прищів і постійного нежитю. Виявилося, що справа була в непереносимості лактози. Після цього він зрозумів, що продукти тваринного походження шкідливі для здоров'я людини. Сьогодні актор не тільки не їсть продукти тваринного походження, а й активно просуває дбайливе ставлення до екології своїм прикладом. Він не користується мобільним телефоном, живе на органічній фермі та є співвласником органічного пивного саду.

Дженніфер Лопес

Дженніфер Лопес / Источник: Getty Images

Джей Ло спробувала вегетаріанську дієту після народження близнюків і дуже хвалила її, оскільки їй вдалося швидко позбутися зайвої ваги. Потім вона вирішила повністю відмовитися від м'яса та інших тваринних продуктів, і розповіла, що стала почуватися набагато краще.

"Це була справжня зміна в житті, але я відчула себе так добре! І навіть люди стали помічати, що моя енергія посилилася", - розповідала співачка в одному з інтерв'ю.

Зак Ефрон

Зак Ефрон / Источник: Getty Images

Актор Зак Ефрон дотримується рослинного харчування з 2018 року.

"Я експериментував з харчуванням, і перейшов на веганство... Це повністю змінило спосіб роботи мого тіла і спосіб метаболізму їжі, спосіб її перетворення в енергію. Це було блискучим рішенням, для мого життя і для моєї рутини", - ділився актор.

Раніше ми писали про ресурсний стан: як знайти внутрішню енергію і пізнати свою силу.