Популярний виконавець Арсен Мірзоян поділився новими подробицями смерті Народної артистки України Ніни Матвієнко. Про останні дні життя легендарної співачки її зірковий зять розповів у новому інтерв'ю ведучому Славі Дьоміну.

Читайте також: Акторка «Будиночка на щастя» відмовилася від «русифікованого» прізвища

За словами Мірзояна, Ніна Митрофанівна ніколи не скаржилася на проблеми зі здоров'ям, тому, коли співачці стало різко погано, її сім'я не думала про те, що все настільки серйозно. Арсен підтвердив чутки про те, що у Матвієнко була онкологія.

«Єдине, було дивно, що Ніна Митрофанівна ні на що не жалілася, а потім їй щось різко стало погано. Ми не розуміли, що це може бути. Але ніхто не розумів, що це так серйозно. Так, це онкологія. Вона ніколи не хотіла, щоб її слабкою вважали, вона вважала себе здоровою людиною, у неї ніколи нічого не боліло. І ми завжди, коли їй казали, що треба ходити по лікарях, здавати аналізи, вона відповідала: "Я гарно себе почуваю". Вона завжди була на дієтах, вела здоровий спосіб життя», — поділився співак.

Арсен додав, що хвороба відібрала життя у виконавиці хітів «Квітка-душа», «Ой, летіли дикі гуси» та «Чарівна скрипка» буквально за місяць. Спочатку Ніна Митрофанівна не хотіла, щоб у лікарні її відвідували сини, чоловік та зять, тож у перші дні до неї приїжджали лише донька Тоня Матвієнко та онуки.

«Було важко її бачити, приїздити в лікарню. Спочатку Ніна Митрофанівна просила, щоб ми не з'являлися — чоловіки, тільки дівчата. Бо не хотіла, щоб її такою бачили, а потім уже хочеш — не хочеш, приїжджали всі, хто міг, хто був вільний. Усе одно треба було їздити – привозити ліки, просто поговорити», — згадав Арсен.

На запитання Дьоміна про останню розмову з Матвієнко Мірзоян відповів, що його знаменита теща «просто хотіла, щоб усе це закінчилося».

«Ніна Матвієнко була берегинею співочої спадщини. Добра половина пісень, які ми зараз чуємо, — це все завдяки Ніні Матвієнко. Дуже багато експедицій, вона їздила з диктофоном збирала українські народні пісні. Все це було дуже небезпечно в ті часи. Всі ті справи по НКВД, які на неї є, вони називали це "сборище украинских националистов", там фігурує і Петро Іванович (чоловік Матвієнко — ред.). Вона була дуже добра і мудра людина. Коли до тебе ставляться негативно, тобі говорять щось погане, але ти все рівно відповідаєш любов’ю. Це у неї було», — зазначив Мірзоян.

Раніше ми писали, що Melovin зізнався, як дізнався про невиліковну хворобу, і розсекретив діагноз.