Агнеса Уотрехаус
Агнесса була першою жінкою в історії Англії, яку стратили за чаклунство. Хоча правильно сказати – першою страченою жінкою, про яку написали ЗМІ, а звинувачення розлетілося на вдалі заголовки в газетах та увійшло до історії. У 1566 році Агнесу звинуватили у чаклунстві разом з двома іншими жінками: Елізабет Френсіс та її дочкою Джоан Уотерхаус. Усі троє були з одного села – Хетфілд Певерел. Під тортурами Уотерхаус зізналася, що була відьмою і що її фамільяром був кіт, що перетворюється на жабу на ім'я Сатан, який спочатку належав Елізабет Френсіс. Агнесові стратили, а ось її дочка була виправдана.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Марі Лево
Знаменита жриця вуду з Нового Орлеана жила у місті з 1794 по 1881 рік, де обзавелася великою кількістю шанувальників та покровителів. У її магії змішалися католицькі та африканські духовні традиції, а робота перукарем та господаркою громадського будинку – забезпечувала різношерсту клієнтуру. Казали, що вона мала змію на ім'я Зомбі. Користавшись великою популярністю за життя, Марі, звичайно ж звернула на себе увагу церковників, які активно намагалися звинуватити її в спілкуванні з дияволом. Але важливі покравачі завжди допомагали Лево. Після смерті на її могилі лютував вандалізм, оскільки багато відвідувачів вважали, що дух Лаво виконає будь-які бажання, за умови, що на надгробку намалюють «X».
Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Моллі Даєр
Якщо ви дивилися фільм «Відьма з Блер», то ви вже знайомі з легендою про сумнозвісну Моллі Дайєр. Хоча її історія є радше забобонами та забобонами, ніж зареєстрованим фактом. Вважається, що ця імовірна мешканка Леонардтауна, штат Меріленд, була джерелом натхнення для багатьох казок. Даєр жила в кінці 1600-х років і була звинувачена в чаклунстві. Зимової ночі група чоловіків вигнала її з дому до лісу. Через кілька днів її вона була знайдена замерзлою на смерть біля великого каменю. Після цього її дух тинявся в окрузі і тероризував кожного зустрічного в спробі помститися за свою жихливу смерть.