Продукти, що сприяють сну
  1. Лосось. У ньому міститься докозагексаєнова кислота. Вона підвищує рівень гормону мелатоніну, що регулює сон.
  2. Знежирений йогурт – відмінне джерело кальцію та магнію. Ці дві важливі мінеральні речовини дозволять швидше заснути і збільшать час глибокого сну. А недолік обох цих елементів призводить до виникнення м'язових спазмів, підвищеного рівня стресу і, як наслідок, поганого сну.
  3. Молоко. У молоці міститься кальцій, який допомагає твоїм м'язам розслабитись. Крім того, воно містить амінокислоту триптофан, яка бере участь у виробленні серотоніну. Випий склянку молока перед сном, щоб легко заснути.
  4. Мигдаль – чудове джерело магнію, яке допомагає розслабитися. Білок, що входить до його складу, підтримуватиме рівень глюкози в крові протягом всієї ночі
  5. Боби – забезпечують організм вітамінами групи В, включаючи B6, B12 та фолієву кислоту. Всі вони допомагають тілу регулювати цикли сну та виділяти серотонін, що має розслаблюючий ефект.
  6. Шпинат – як будь-яка зелень темного кольору, насичений залізом. Саме залізо сприяє профілактиці такого неприємного стану – синдрому втомлених ніг. Цей синдром характеризується тяжкістю в ногах, іноді навіть онімінням і поколюванням, що зіпсує будь-який сон.
  7. Банани - чудове джерело мінералів магнію та калію, які розслаблюють м'язи та допомагають заснути.

Тож наступного разу, коли вас мучитиме безсоння, скористайтеся нашими порадами і спробуйте один із цих смачних «снодійних засобів».