Варіації міні-заморозків будуть актуальні не лише у спекотний сезон. Ми зібрали для вас 7 найкращих ідей використання лотків для льоду.

Кавовий фреш

Багато хто з нас любить каву з вершками або молоком. Але часто додають кубики льоду, щоб охолодити напій. А якщо ви ви зварите каву за вашим улюбленим рецептом, додайте в нього вершки або молоко, а може і морозиво. Можна також додати дрібку горіхів та шоколаду та заповнити форми для льоду та заморозити. У спеку така заготівля буде справжньою знахідкою для любителів кавових напоїв.

Ароматні кубики

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Спробуйте покласти в ємність для льоду шматочки фруктів, м'яту, ягоди та їстівні квіти, такі як хризантеми, настурції, братки і залити водою. У вас вийдуть ароматні кубики, які не тільки охолодять сік, чай або воду, але й нададуть їм чудового аромату.

Йогуртовий лід

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Багато хто, напевно, не раз заморожував фруктовий сік, а як щодо йогурту? Раз спробувавши заморозити йогурт, ви робитимете це постійно, адже ці ласощі сподобаються не тільки дітям, але дорослим. Візьміть йогурт, який ви любите найбільше і наповните ним форми для льоду та поставте в морозильну камеру на 3-4 години. Як тільки вам захочеться смачного, прохолодного та корисного – вперед, діставайте міні морозиво та пригощайтеся!

Олійно-трав'яна приправа

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Трави можна заготовляти не лише їх висушуванням, а й заморожуванням. Подрібніть зелень (це може бути і петрушка з кропом, і шавлія, і орегано), змішайте її з оливковою олією і залийте отриману суміш у ємності для льоду і поставте в морозильну камеру. Додавши такий кубик у страву, ви додасте йому аромат свіжозібраних трав.

Крижаний соус

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Спробуйте заморозити соуси у формі для льоду і ви переконаєтеся, наскільки це зручно. Ви більше не думатимете про те, як подати соус. Заповніть ємності для льоду вибраними соусами і відправте в холодильник на кілька годин.

Вино у кубиках льоду

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Бувало, що після гостей у вас залишалося вино, а рука не піднімалася його вилити, але залишати не було сенсу, адже аромат і смак буде вже не той? Але можна заморозити вино в кубиках льоду і використовувати його для приготування різних страв. А можна додати до вина ще й шматочки цитрусів чи ягід та використовувати до прохолодних напоїв та коктейлів.

Цукерки шоколадні

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Кожен із нас у душі трішки ласунок. А приготувати домашні цукерки зовсім не складно. Достатньо лише розтопити ваш улюблений шоколад, додати за бажанням родзинки чи горіхи, а може й повітряний рис чи розламане печиво та залити у форми для льоду. Надішліть цукерки в морозильну камеру на пару годин для застигання і готові домашні цукерки.