У столичному просторі theseinstudio відкрилася виставка Каті Лесів, художниці з Хмельницького, яка вже довгий час живе та працює в Києві. Ідея проєкту з’явилася після того, як художниця спостерігала за життєвим циклом двох півоній, що були куплені на ринку.

«Одного дня я купила у бабусі на ринку білий бутон півонії. Він розкрив свої пелюстки та став пишним і красивим. Пізніше, я купила ще один бутон у тієї ж бабусі і поставила їх поряд у склянки водою. З кожною наступною годиною перший бутон розкривався все більше, тоді як другий лише починав відкривати свої пелюстки. Через день вони були однаково пишні і красиві, а через два — перша півонія зів’яла, а друга все ще залишалась пишною і красивою», - розповіла про ідею мистецького проекту Катя Лесів.

За словами організаторів виставки, відключення світла не стали на заваді її відкриття. Відвідувачі розглядали роботи з ліхтариками та при світлі свічок, що лише додало інтимності моменту.

«Мені здається важливим давати простір для таких, досить інтимних висловлювань. Тому що сама студія так функціонує, це інтимний, внутрішній, чесний дуже простір. Власне, це буквально одна кімната, в якій ти не можеш бути «не поруч»», - поділилася відчуттями під час відкриття виставки художниця, засновниця theseinstudio Ольга Штейн.

Вперше серія «I love you» побачила світ у 2021 році, у форматі артбуку, виданого у співпраці з видавництвом «ist publishing». У 2022 році артбук отримав особливу відзнаку Special Juror's та увійшов до шорт-листа премії Aperture PhotoBook Awards.

Виставка «I love you»  триватиме до 28 червня 2024 року.

Єлизавета Галушко