Бренд realme оголосив старт продажів в Україні моделі смартфона 10 Pro+. Вартість гаджета починається від 17 тисяч гривень і залежить від модифікації. Працює пристрій на основі чипа Dimensity 920 5G. Новинка отримала AMOLED-екран розміром 6,7 дюйма і акумулятор ємністю 5000 мАг. Це чудовий апарат на кожен день. Розглянемо, яким має бути смартфон, щоб ним стало зручно користуватися в повсякденності.


Корпус: важливі аспекти


Бренди пропонують телефони з різним оформленням, у тренді гаджети з тонким форм-фактором. Їх зручно тримати в руці, вони компактні та практичні. Розмір пристрою залежить від діагоналі дисплея. Якщо в повсякденності часто дивитеся фільми і серіали на смарті, підійдуть моделі з екранами понад 6 дюймів. Маленькі пристрої - оптимальне рішення для дзвінків, меседжінгу, соціальних мереж.

Зверніть увагу на матеріали корпусу і ступінь захисту. Для повсякденності підійдуть гаджети в пластиковій або скляній оболонці. Можна доглянути моделі з металевими вставками. Зверніть увагу на ступінь захисту від вологи та пилу. Найпрактичнішими вважаються гаджети з показником IP68.

Смарт
Смарт
пресслужба


Процесор і пам'ять


Спираючись на ці характеристики, враховуйте, для яких цілей потрібен смарт. Особливості вибору зручного пристрою:

  1. Чипсет. Визначтеся, з яким ПЗ плануєте працювати. Для шанувальників мобільного геймінгу потрібні моделі з потужними чипсетами. Якщо телефон необхідний для спілкування, серфінгу в інтернеті, підійдуть гаджети з дво- або чотириядерними чипсетами.
  2. ОЗП. Вона відповідає за швидкість обробки запитів користувачів. Для виконання нескладних завдань підійдуть моделі з об'ємом до 4 ГБ. Якщо плануєте запускати важкі програми, придивіться з великою кількістю ОЗП.
  3. Внутрішній накопичувач. Від його обсягу залежить, скільки файлів можна зберігати в пам'яті пристрою. Враховуйте, яку кількість фотографій зазвичай залишаєте, відео, текстових документів тощо.

Що більші показники ОЗП і внутрішнього накопичувача, то дорожчим буде смартфон. Пам'ять у деяких моделях можна розширити, встановивши флешку.

Гаджет
Гаджет
пресслужба


Камери: можливості для зйомки


Якість фото та відео залежить від роздільної здатності об'єктивів та їхньої кількості. Якщо в повсякденному житті часто знімаєте на телефон, будуть зручними моделі з такими лінзами:

  • основна;
  • ультраширококутна;
  • макро;
  • ширококутна.

Зверніть увагу на тип спалаху. Що він яскравіший, то чіткішими вийдуть фото за поганого освітлення або вночі. Топові смартфони зі штучним інтелектом, який автоматично аналізує умови зйомки і підлаштовує камери під них.


Акумулятор і комунікації


Від батареї залежить автономність гаджета. Моделі з акумуляторами ємністю від 4000 мАг забезпечують довгу роботу на одному заряді. Крім батареї, в комфорті експлуатації важливу роль відіграють бездротові комунікації. За допомогою модуля Bluetooth зручно під'єднувати TWS-навушники та передавати файли на інші гаджети.

Для підключення до інтернету без стільникового оператора можна скористатися технологією Wi-Fi. Зручними є смартфони з системами навігації. Можна швидко прокласти маршрут у незнайомій місцевості. Що більше функцій у гаджеті, то він комфортніший і практичніший. Бренди пропонують електроніку з топовими технологіями, продуктивними процесорами і потужними камерами. В інтернет-магазині Comfy.ua можна знайти функціональні пристрої світових виробників за невисокими цінами.