Українська співачка Світлана Лобода до повномасштабного вторгнення РФ в Україну активно будувала кар'єру в країні-агресорці, дружила з затятими путіністами. Після 24 лютого вона залишила територію Росії та виступила на підтримку України. В інтерв'ю Раміні Есхакзай вона розповіла, чому російський співак Філіпп Кіркоров так підтримує війну проти України та дії диктатора Путіна.

Лобода зізналася, що писала багатьом колегам із РФ, щоб вони виступили проти війни. У тому числі і Пилипу Кіркорову. Зірка зазначила, що співаку погрожували, тож він зайняв прокремлівську позицію.

"Коли все почалося, я писала багатьом артистам, у тому числі переписувалася з Кіркоровим. Я просила не підтримувати режим і просила зрозуміти нас, показувала кадри, відправляла відео. Він говорив, що намагатиметься це робити, що для нього це важливо, що він все розуміє, що розумна людина. Але потім пройшов час, і я думаю, що його просто нагнули, як і всіх. І у нього просто не було вибору іншого. Пригрозили забрати дітей", - повідомила Світлана.

Також дітьми шантажували російського співака Сергія Лазарєва, який виховує сам дітей.