Пішла з життя одна з найвідоміших і найтитулованіших англійських акторок Меггі Сміт. Про смерть виконавиці ролі професорки Макґонеґел у фільмах про Гаррі Поттера і Вайолет Кроулі, графині-вдови Грентем, у серіалі «Аббатство Даунтон» повідомило BBC з посиланням на заяву сім'ї Сміт. 

Сини Меггі Тобі Стівенс і Кріс Ларкін розповіли, що їхня знаменита мама померла вранці, 27 вересня, у лікарні Челсі та Вестмінстера. Офіційна причина смерті поки що не розголошується.

«Вона була дуже потайливою людиною, і наприкінці життя вона була з друзями та родиною. У неї залишилися двоє синів і п'ятеро люблячих онуків, які спустошені втратою своєї незвичайної матері та бабусі. Ми хотіли б скористатися цією можливістю, щоб подякувати чудовому персоналу лікарні Челсі та Вестмінстера за їхню турботу та безмежну доброту в її останні дні. Ми дякуємо вам за всі ваші добрі повідомлення та підтримку і просимо вас поважати наше приватне життя у цей час», — йдеться у заяві.

Мэгги Смит / Источник: Getty Images

Меггі Сміт знялася у понад 50 фільмах. Вона двічі ставала лауреаткою премії «Оскар» — 1970 року за фільм «Розквіт міс Джин Броді» та 1979-го за «Каліфорнійський номер». Серед інших її відомих робіт — кінострічки «Дій, сестро», «Готель "Меріголд"», «Госфорд-парк», «Кімната з виглядом», «Смерть на Нілі», «Зло під сонцем», «Подорожі з моєю тіткою», «Вечеря із вбивством» та інші.

Акторка двічі була одружена — за актором Робертом Стівенсом у 1967-1975 роках і за драматургом Беверлі Кросом з 1975 року до його смерті 1998-го.

Під час зйомок шостої частини «Гаррі Поттера» Сміт успішно поборола рак грудей.

Мэгги Смит / Источник: Getty Images

Раніше ми писали, що Соловій виправдали у справі про нецензурну лайку через стару назву Чорноморська.