Читайте також: «Граф Монте-Крісто»: факти про головну романтичну сагу осені та кращу екранізацію великого роману

Зараз в кіно дуже багато жанрового кіно – горорів, екшенів та численних екранізацій коміксів, які не завжди подобаються всім. Романтичних історій – тим паче якісних – майже немає. 

Тому вихід нової екранізації великого роману Олександра Дюма «Граф Монте-Крісто» є майже унікальним випадком. Стрічка має величезний бюджет та визнана найкрасивішим фільмом року. Фільм був презентований на цьогорічному Каннському кінофестивалі, де викликав справжній фурор, а пізніше зібрав рекордну касу. Виходить фільм і у нас, де вже став головною подією нового сезону. 

«Граф Монте-Крісто»: про що фільм? 

Стрічка пропонує нам нове бачення історії молодого та амбітного Едмона Дантеса, який стає жертвою змови друзів. Отримавши несправедливий вирок корумпованого суду, він був відправлений на довічне ув'язнення у найсуворішу в'язницю Європи за злочин, що не вчиняв. Але через роки незламний Едмон здійснює зухвалу втечу, отримує незліченні скарби та повертається у вільне життя. Попереду на його ворогів чекає страшна відплата, а самого Дантеса – шлях до кохання та розуміння свого місця у цьому жорстокому світі.

Зірковий дубляж: Дантес вперше говорить голосом Дантеса 

Вперше в історії кіно головного героя стрічки озвучує його тезка. Так, голосом Едмона Дантеса (графа Монте-Крісто) говорить наш співак та блогер Володимир Дантес. 

Український співак та блогер втілив давню мрію та озвучив одного зі своїх улюбленних героїв юності. 

«У шкільному віці, коли я читав «Графа Монте-Крісто» на уроках зарубіжної літератури, нам казали, що це історія про кохання. Перечитавши книгу вже в дорослому віці, стало зрозуміло, що це справжній трилер. Це історія людини, чиї очі затьмарені бажанням помсти. Дантес – поганець, якому симпатизують у кадрі, він недоторканий, цим і приваблює. Думаю, Пʼєр Ніне чудово передає цей образ. Моя задача – зберегти його в українському дубляжі», – розповів артист. 

Одну з найвідоміших романтичних героїнь зіграла Наталка Денисенко 

Головну героїню та кохання усього життя графа Монте-Крісто, яка і стала однією з причин його падіння та несправедливого засудження – прекрасну Мерседес, – озвучила інша суперзірка. 

Всіма улюблена акторка, блогерка та телеведуча також втілила давню мрію та подарувала свій чарівний голос одній із головних героїнь Дюма та усієї світової літератури в цілому. 

Неймовірна гра акторів 

Фільм фокусується на психології персонажів, їхніх таємних задумах, достоїнствах та недоліках, надіях та страхах. Едмон Дантес, якого грає П'єр Ніне, демонструє виняткову майстерність, тонко і розумно показуючи божевілля та розпач, які поступово опановують Дантеса. 

Читайте також: Граф Монте-Крісто: епічна екранізація великої історії про кохання

Інші зірки фільму також сяють: Бастіон Буйон (Фернан де Морсерф), Лоран Лафітт (прокурор де Вільфор) та Патрік Мілле (барон Дангларс) знають, як змусити нас ненавидіти їхніх персонажів, не стаючи при цьому карикатурами. Молоді актори не поступаються старшим: Анамарія Вартоломеї (Гайдея), Жюльєн де Сен-Жан (Андреа Кавальканті) та Василь Шнайдер (Альберт де Морсерф) чудово володіють своїми персонажами та тонкощами їхніх почуттів.

Неймовірні пейзажі та справжні історичні локації

Стрічка є наймасштабнішою екранізацію творів Дюма в історії та переносить нас у світ аристократів позаминулого століття. 

Так, на екрані ми бачимо замок Фер'єр на Сені і Марні – він був обраний за його чудові екстер'єри, а собор Мо використовувався як репетиційний зал, що надає йому величного вигляду. У замку Дампон у Валь-д'Уазі було створено інтимну обстановку для однієї зі спалень. Готель «Пайва» на Єлисейських полях також став характерною декорацією. Нарешті палац Броньяр, відомий як Паризька фондова біржа, був перетворений для створення розкішного салону графа. Кожен об'єкт робить свій внесок в унікальну атмосферу фільму.

Фільм знімався в різних місцях на півдні Франції та Бельгії протягом 78  днів. У Франції були задіяні замок Обрі в Сірі, неподалік Перпіньяна, і замок Енгарран у Лаверні, неподалік Монпельє. У студії Lites Studios у Брюсселі, яка також служила місцем зйомок «Титаніка», було знято вражаючі підводні сцени. Порт Мальти використовувався як декорації для початкової сцени, а замок Іф у Марселі став місцем зйомок в'язниці, в якій Едмон Дантес провів майже 15 років.

Це справжній феномен та найкраща історія про кохання та помсту: офіційно

Фільм став справжньою сенсацією у рідній Франції та побив касові рекорди кращих голлівудьских блокбастерів року. Крім того, він зібрав неймовірні відгуки преси, які повністю підтримують тези з нашої статті. 

«На основі насиченого та яскравого роману Олександра Дюма Олександр де ла Пательєр і Матьє Делапорт знімають захоплюючий фільм, драму на трьох діях, присвячену історії невдалого кохання та помсти, знятої в природних умовах», – Le Point.

«Побачити цей Монте-Крісто – те ж саме, що вирушити у тригодинну подорож у саме серце нашої історії та людської душі. У розкішних декораціях сюжет невблаганно розгортається, і його роль, повну темряви, виконав П'єр Ніне, який цілком заслуговує на довіру», – Ouest France

«Три години, що триває фільм, не відчуваються завдяки їхній здатності переходити від однієї сцени до іншої з плавністю, що викликає повагу. Глядачі повністю занурені у пошуки справедливості головним героєм та захоплені гвинтиками макіавелістського плану, створеного для досягнення його цілей», – CNews. 

В українському прокаті «Граф Монте-Крісто» вже з 5 вересня.