Відома українська журналістка Алеся Бацман в інтерв'ю для ютуб-каналу ведучого Слави Дьоміна прокоментувала конфлікт із Володимиром Зеленським. Дружина Дмитра Гордона зазначила, що раніше у неї і президента України були дружні стосунки, проте все змінилося з зпочатком роботи Верховної Ради над законами про дезінформацію, медіа та олігархів. За словами Бацман, главі держави не сподобалася публічна критика.

Читайте також: Неплях показала, як загоряє топлес у Франції

«Все почалося з закону про дезінформацію, який зняли з розгляду, і там взагалі згадувалася тюрма для журналістів. Після цього - закон про медіа, який прийняли уже під час війни. Плюс, закон про олігархів, який був направлений на боротьбу з їх медіа, з їх свободою слова. Звичайно, що Володимиру Олександровичу така публічна критика не сподобалась», — сказала вона.

Бацман зазначила, що разом із чоловіком зробила великий внесок у перемогу Зеленського на виборах у 2019 році. Журналістка згадала про інтерв'ю Володимира програмі «В гостях у Дмитра Гордона», під час якої він уперше заговорив про намір стати президентом.

«Можна публічно прослідити нашу лінію стосунків. Будь-хто, хто поцікавиться цим питанням, це побачить, бо все є в інтернеті. Діма і Володимир Олександрович дуже довго знайомі, вони товаришували, мали велику історію стосунків. Коли почалися президентські перегони, ми дуже підтримували Володимира Зеленського в тому, щоб він став президентом. Як всі пам'ятають, тоді йшлося про те, що Петро Порошенко хоче вдруге стати президентом України. Звичайно, я думаю, що тоді ми зробили великий внесок у те, щоб Володимир Зеленський став президентом. І те інтерв’ю було унікальне, бо вперше Володимир Олександрович сказав про те, що він іде в президенти. Це інтерв’ю подивилося сумарно 26 мільйонів. Я пам'ятаю, як мені скидали скріни, як всі дивляться це інтерв'ю, воно було реально круте. Це була така його програма президентська», — розповіла обраниця Дмитра Гордона.

Алеся додала, що вона та чоловік були обурені деякими кадровими рішеннями президента і спочатку про це говорили особисто Зеленському, але, не побачивши належної реакції, почали публічно вказувати на помилки влади.

«Ми спочатку казали в очі, а коли не було реакції публічно, як журналісти і люди, які мають оцінювати, що відбувається у країні, ми говорили про те, що є дуже великі проблеми з кадровою політикою, називали прізвища Тищенка, Тарана, міністра Степанова. Це зараз люди кажуть: "о, корупціонер". А ми про це казали ще тоді. Як вони можуть потрапляти до влади?», — заявила Бацман.

Раніше ми писали, що Ханумак після виїзду до США заявив, що отримав відстрочку від мобілізації.