Українська виконавиця Гайтана, яка нещодавно випустила перший за десять років альбом, нарвалася на критику користувачів Мережі через нову посаду в інстаграм. 45-річна учасниця Євробачення-2012 та виконавиця хітів «Два вікна», «Самотня боса» та «Слідом за тобою» вирішила написати російською мовою про любов до рідних купівлі першого за час повномасштабної війни вазону з квітами, який повернув їй відчуття будинку у Швейцарії.

Читайте також: Зірка «Доктора Хто» Дженна Коулман вагітна первістком

«Ценю жизнь и ещё больше люблю родных. Я купила первый цветок за два с половиной года… Это возвращает мне ощущение дома. А что вам возвращает ощущение дома?», — йдеться у публікації.

Гайтана оприлюднила пост російською мовою instagram.com/gaitanamusic

У коментарях львівська ведуча Каріна Дмитраш ​​поцікавилася, чому Гайтана знову заговорила мовою окупантів. На що співачка відповіла, що її близькі люди розмовляють різними мовами, у тому числі російською.

«Тому що у мене багато рідних та близьких людей, які спілкуються зі мною різними мовами: українською, російською, німецькою, англійською, французькою... Я люблю, поважаю і обираю людей для себе тільки завдяки їх вчинкам» , — заявила Гайтана .

Гайтану захейтили за російську мову instagram.com/gaitanamusic

Після цієї відповіді передплатники зірки сцени почали ще активніше писати негативні відгуки до публікації.

  • «Вам не здається, що почати сплікуватися в Україні українською — це буде гарний вчинок? Мова — це культурний код нації і своїм прикладом ви продовжуєте толерувати мову ворога і зросійщувати наше суспільство» ;
  • «Шановна Гайтано, а ваші знайомі та рідні слухають ваші пісні? Розуміють їх? В інстаграмі давно є функція моментального перекладу, якщо вони прям зовсім не розуміють української. Цим дописом ви показуєте нам, вашим українським шанувальникам, що ментально та культурно ви на іншій стороні. З ними, а не з нами. Ба більше ви робите ще гірше. Ви нормалізуєте знаходження культурно та ментально разом з росіянами. Як мені тепер слухати ваші пісні, розуміючи, що ваша україномовність — це брехня на маркетинговий хід?» ;
  • «Чому ж ви не написали французькою, чи німецькою? Але саме російською? Бо "какая разніца"? Вам так "удобней"? Більшість України "товорит на русском"? В себе позиціонуєте як українська співачка??? Чи російська? Чи міжнародна? Здається мені, більшість ваших шанувальників це саме українці. які. виростали на ваших піснях, насамперед україномовних. І більшість з них перейшла на українську мову, чи принаймні в спілкуванні на вулиці, на роботі, з незнайомими людьми використовують саме українську мову. Пройдіться вулицями Києва і ви почуєте і відчуєте, що російської стало значно менше. Зайдіть в соцмережі там усі публічні люди, блогери, телеведучі. артисти ітд — спілкуються і ведуть свої сторінки державною, українською мовою. А ви мабуть вирішили нагадати про себе таким собі  мовним скандалом"? Хоч це ї не зовсім скандал. але змі точно напишуть, що Гайтана продовжує толерувати, популяризувати російську на свої сторінці. Звісно, ви маєте право спілкуватися будь- якою мовою світу. Але для мене особисто ви. українська співачка. І я "пив", "їв" ваші пісні, шаленів від них. досі вони є в плейлисті. Але цього ранку ви мене мякокажучи засмутили». Вже не шаленію. Вам же "какая разніца" на одного фаната більше чи менше».

Гайтану захейтили за російську мову instagram.com/gaitanamusic

Гайтану захейтили за російську мову instagram.com/gaitanamusic

Гайтану захейтили за російську мову instagram.com/gaitanamusic

Раніше ми писали, що колишня дружина Ілона Маска вийшла заміж за зірку «Гри престолів».