Читайте також: Євробачення-2024: Alyona Alyona та Jerry Heil пройшли у фінал конкурсу

Пішов із життя відомий англійський актор Ієн Гелдер. 74-річної знаменитості не стало у понеділок, 6 травня, після п'ятимісячної боротьби з раком жовчних проток. Трагічною новиною поділився у соцмережі партнер Гелдера — зірка серіалу «Корони» Бен Деніелс, з яким він був у стосунках із 1993 року.

На своїй сторінці в Інстаграм Бен опублікував архівне селфі із покійним коханим на тлі новорічної ялинки. За словами актора, онкологію в Ієна виявили у грудні. З того часу Деніелс відмовився від кінокар'єри, щоб доглядати хворого чоловіка, проте ніхто з близьких не очікував, що боротьба Гелдера з раком закінчиться так швидко.

Читайте також: Гіларі Дафф вчетверте стала мамою: стать та ім'я дитини

«З величезним сумом і важким серцем, розбитим на мільйон шматочків, я залишаю цей пост, щоб повідомити про смерть мого дорогого чоловіка та супутника життя Ієна Гелдера. Рак жовчної протоки в Ієна виявили в грудні, а вчора (6 травня — ред.) він помер о 13:07. Я припинил роботу, щоб бути його опікуном, але ніхто з нас навіть не підозрював, що все буде так швидко. Він був моєю головною скелею, і ми були партнерами більше 30 років. Якщо ми не були разом, то спілкувалися один з одним щодня. Він був найдобрішою, найщедрішою і люблячою людиною. Він був чудовим актором, і всі, хто з ним працював, були зворушені його серцем і світлом. Я, чесно кажучи, не знаю, що буду робити без нього поруч. Він впорався зі своєю страшною хворобою з такою хоробрістю, без жалю до себе. Завжди. Він був чудовим, і його так не вистачатиме. Це фото було зроблено на Різдво після того, як я виписав його з лікарні, і хоча він пройшов через найгірші три тижні, ви все ще можете побачити його радість і любов. Спочивай добре, мій милий К'янні», — написав Бен.

Нагадаємо, що Гелдер зіграв Ківана Ланністера у культовому серіалі «Гра престолів». Також він відомий за ролями містера Деккера в «Торчвуді» і Нормана Гордона в серіалі «Великий куш».

Ієн Гелдер і Дайана Рігг у «Грі престолів» ©HBO

Раніше ми писали, що Jerry Heil травмувалася під час виступу у першому півфіналі Євробачення-2024.