Відомий ведучий Олексій Суханов розсекретив, чому майже через два роки після отримання українського громадянства змушений зберігати російський паспорт. В інтерв'ю виданню OBOZREVATEL зірка ток-шоу «Говорити вся країна», який ще у 2014 році виїхав з країни-агресорки до Києва та вивчив українську мову, зізнався, що має нерухомість у Латвії, яку він купував ще будучи громадянином росії.

Читайте також: Клопотенко розсекретив, на продажах якого десерту заробив свій перший мільйон

За словами Суханова, він не може викинути російський паспорт, поки не закінчить переоформлення паперів на житло в Юрмалі. Чоловік запевнив, що як тільки залагодить це питання, одразу ж позбавитися документа з двоголовим орлом на обкладинці.

«У російського паспорта закінчився термін дії в травні. Але поки лежить собі. Я його тримаю, бо потрібен для переоформлення документів на мою латвійську квартиру. ЇЇ купував на цей паспорт. Коли пройду всю цю паперову тяганину, просто в установі його і викину. А навіщо він мені? Український паспорт для мене — це законне право стати частиною людей з великої літери. Український дух — це те, що мене захоплює», — поділився Олексій.

Нагадаємо, що Суханов народився у російському місті Іваново. У 2012 році він отримав пропозицію стати ведучим «Говорить Україна». Ще два роки журналіст поєднував зйомки у Києві та Москві, проте після Євромайдану остаточно переїхав до України. У січні 2022 року Олексій офіційно одержав український паспорт.

 Раніше ми писали, що Олена Зеленська розповіла про перше кохання 19-річної доньки Олександри.