Однак насправді є набагато більше видів взуття, крім звичних в'єтнамок і кед, які будуть доречні для будь-яких літніх заходів. Давайте детальніше розглянемо деякі з найпопулярніших моделей.

Слайдери

Слайдери — це істинно повсякденне взуття, яке найчастіше носять на пляжі або біля басейну. Вони легкі, з вільною п'ятою і перемичкою спереду, яка утримує взуття на стопі. Зазвичай вони виготовляються з гуми, пластику або пінополіуретану, надзвичайно легкі, зручні та прості в носінні. Крім того, ви можете купити літні шльопанці чоловічі й з інших матеріалів: моделі зі шкіри мають солідніший вигляд, із замші — презентабельний.

Літнє взуття для чоловіків
Літнє взуття для чоловіків

Сандалії

Сандалі — це відкрите взуття з підошвою, з'єднаною ремінцями, що проходять через підйом і щиколотку. Вони можуть значно відрізнятися за зовнішнім виглядом, матеріалом і стилем. Деякі з них зроблені зі шкіри, інші — з гуми, полотна або пластику — іноді використовуються навіть дерево і мотузка. Сандалії ідеальні для носіння в спекотну погоду, тому в багатьох є фаворитом у категорії чоловічого літнього взуття.

Кросівки

Кросівки - один з найулюбленіших і найуніверсальніших стилів, зокрема й для літа. Для теплої погоди важливо вибрати легку модель, виготовлену з дихаючих матеріалів.

Традиційно їх створювали тільки для занять спортом, але тепер носять як повсякденне взуття з усім, від спортивних шортів до офіційних костюмів. Коли справа доходить до кольору, стилю, матеріалу і характеристик, існує величезний вибір.

Топсайдери

Човнові туфлі, також відомі як палубне взуття або топсайдери, зазвичай виготовляють із парусини або шкіри і мають гумову підошву, тому не залишають слідів на палубі човна (звідси й назва). Вони зашнуровані і представлені в різних кольорах, хоча найбільш популярні нейтральні тони — сірі, пісочні, коричневі.

Ще одна відмінна риса топсайдерів — у наявності декоративного шнурка вздовж лінії верху взуття. Раніше модель мала досить консервативну репутацію, але тепер вона стала популярним вибором для створення зібраних літніх аутфітів.

Лофери

Це різновид взуття без шнурівки, який зазвичай виготовляють із замші або шкіри (є думка, що їх створено на основі традиційних мокасинів), та який має низький або плоский каблук. Іноді в дизайні присутня невелика прикраса зверху, наприклад, металева пряжка або пензлики.

Лофери більш формальні, ніж топсайдери, але проте вважаються досить невимушеними, тому їх можна носити як вдень, так і на вечірніх заходах.

Літнє взуття для чоловіків
Літнє взуття для чоловіків

Еспадрильї

Еспадрильї — це повсякденне взуття з плетеною мотузяною підошвою і верхом з парусини або бавовняної тканини. Вони можуть бути будь-якого кольору і мати різні дизайни, залежно від форми, але головне, що відрізняє еспадрильї, — це мотузкова основа. Мають кежуал-характер і добре підходять для літнього дозвілля.

Як носити літнє взуття — базові правила:

  • Якщо ви хочете носити закрите літнє взуття, наприклад, лофери, кросівки або топсайдери, виберіть низький профіль. Так ви з більшою ймовірністю почуватиметеся комфортно, а ваш зовнішній вигляд буде гармонійним.
  • Якщо ви вирішили віддати перевагу відкритому взуттю, особливо з відкритим носком, наприклад, сандаліям або шльопанцям, потурбуйтеся про чистоту й охайний стан ніг.

Якщо ви готові спробувати новий стиль, саме час звернути увагу на літнє чоловіче взуття, в широкому асортименті представлене в інтернет-магазині «Міратон».