Оргкомітет «Міс Україна-2023» на офіційній сторінці у Facebook оголосив переможницю конкурсу краси. Цього року володаркою титулу стала 18-річна студентка Софія Шамія із Київської області. Дівчина виграла онлайн-голосування після того, як трьох учасниць дискваліфікували через зв'язки з росією, а ще п'ятеро самі зняли свої кандидатури після скандалу.

Після церемонії коронації Софія розпочне підготовку до конкурсу «Міс світу», який відбудеться 16 грудня в Індії. У публікації повідомляється, що Шамія навчається на економічному факультеті Києво-Могилянської академії, вільно володіє англійською мовою та сім років займалася танцями. Вона створює картини в стилі поп-сюрреалізм та організувала благодійний аукціон своїх робіт, а всі вилучені кошти передала на допомогу ЗСУ.

Окрім «Міс Україна-2023», було оголошено імена учасниць голосування, які посіли друге і третє місця та отримали можливість представити Україну на ще двох престижних конкурсах. Так, 26 жовтня до Токіо на «Міс Інтернешнл-2023» поїде 18-річна Софія Згоба зі Львівської області. А на «Міс Земля-2023» до В'єтнаму у грудні вирушить 21-річна Анастасія Феєр із Закарпатської області. 

Раніше ми писали, що 89-річна Софі Лорен перенесла операцію після нещасного випадку у своєму будинку.