Президентка «Міс Україна Всесвіт» Анна Філімонова оголосила про те, що вона та оргкомітет вирішили провести ребрендинг. У заяві на офіційній сторінці конкурсу краси повідомляється, що відтепер він матиме назву «Міс Всесвіт Україна», щоб не асоціюватися зі скандалами іншого конкурсу — «Міс Україна».

«У зв’язку з черговим скандалом, що стався з нашими «колегами», ми прийняли важливе рішення — провести ребрендинг. Просимо поширити цей пост, щоб допомогти нам відокремитися від бруду, до якого ми не маємо відношення та цінностей, які ми не поділяємо. Ми бойкотуємо: будь-які види сексуальних домагань, непрофесіоналізм, зв'язки з країною-окупантом, неетичні вислови щодо учасниць конкурсу. Не всі люди однакові. Як і бренди. Як і конкурси краси», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Оргкомітет «Міс України» виключив із конкурсу трьох учасниць та закрив онлайн-голосування

У публікації Філімонова додала, що у «Міс Всесвіт» можуть брати участь усі жінки незалежно від параметрів тіла, сімейного статусу, а починаючи з 2024 року будуть зняті вимоги щодо віку учасниць. 

«Вже 17 років ми працюємо з метою с прославляти Україну та надати голос жінкам нашої країни на міжнародній арені. Ми маємо високу репутацію у світі, у нас теплі віносини с @missuniverse, ми щорічно витрачаємо великі кошти і сили на підготовку до "Міс Всесвіт", про що свідчать наші перемоги та міжнародна преса. Минулого року наш національний костюм "Воїн світла" — символ незламності українського духу — отримав 1 місце на "Міс Всесвіт" та сколихнув усі міжнародні ЗМІ (CNN, New York Times, New York Post, The Independent та інші), нагадавши всім про війну в Україні. В нас вже були всі можливі призові місця, окрім першого. Над чим ми працюємо! Щоб відтепер ніколи дії колег не асоціювалися з нашим конкурсом, ми змінюємо назву нашого конкурсу на "Міс Всесвіт Україна" / "Miss Universe Ukraine". Ми хочемо і далі мати можливість прославляти Україну на міжнародній арені та розповідати правду про війну.», — заявила Анна.

Раніше ми писали, що принцеса Норвегії Марта Луїза оголосила дату весілля з американським шаманом.