Солодкий перець та чорна квасоля
Чорна квасоля це чудове джерело заліза. Але рослинне залізо не так добре засвоюється, як залізо, одержане організмом із м'яса. Усього від 2 до 20 відсотків рослинного заліза засвоюється нашим організмом, тоді як залізо тваринного походження засвоюється на 15–35 відсотків. У поєднанні з вітаміном С, що міститься в болгарському перці, кількість заліза, що засвоюється, з чорної квасолі збільшується в 6 разів.

Лосось та часник
Лосось з часником виходить не тільки ароматнішим, але й знижує ризик серцево-судинних захворювань. Тому, якщо ви не плануєте ковтати капсули з риб'ячим жиром і бажаєте отримати максимум насолоди від цих продуктів, то при приготуванні жирної морської риби додайте трохи часнику.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Цільнозернові, цибуля та часник
Залізо і цинк, які у цільнозернових продуктах, виводяться з організму швидше, ніж організм встигає до них дістатися. Як показано дослідженнями, продукти з високим вмістом сірки, такі як цибуля і часник, допомагають організму засвоювати значно більше заліза та цинку з цільнозернових продуктів.

Томати та броколі
Томати і броколі мають відмінні протиракові властивості. У ході дослідження для хворих на рак щурів розробили дієти. По одній дієті можна було їсти або томати, або броколі, в іншій дієта - обидва ці продукти одночасно. Результат показав, що дієта з 10% томатів та 10% броколі викликала зменшення пухлини на 52%. А дієта лише з томатів показала зниження пухлини на 34%, а дієта лише з броколі – на 42%. 

До речі, тушкована броколі в оливковій олії з томатами – це дуже смачно! Як і додавання броколі та сушених томатів у песто.

Оливкова олія та томати
Класичне поєднання в італійській кухні, чи не так? І недарма, адже в оливковій олії міститься рослинний жир, що також корисний для серця. Вченим вдалося з'ясувати, що у поєднанні з оливковою олією збільшується активність лікопіну, що міститься в томатах.

Чорний перець та зелений чай
На перший погляд справді дивне поєднання. Але в зеленому чаї міститься сильний антиоксидант і він ще краще розкриває свої протиракові властивості в парі з піперином - хімічною речовиною, яка міститься в чорному перці. 

Таке дивовижне поєднання можна використовувати в маринаді із зеленого чаю з часником, чорним перцем чи імбиром.

Куркума та чорний перець
Не тільки поєднання чорного перцю із зеленим чаєм корисне для нашого з вами організму. Чорний перець також непогано уживається і з куркумою, оскільки поєднує потужний анітоксидант куркумін. Він є протизапальним, антисептичним та антибактеріальним засобом, з піперином. Куркумін дуже швидко абсорбується організмом і не розкриває своїх чарівних здібностей повною мірою. У той час як піперин покращує його біодоступність у 1000 разів.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Брюссельська капуста та оливкова олія
У брюссельській капусті міститься велика кількість вітаміну К. Він регулює згортання крові та корисний для кісток. Вітамін К є жиророзчинним і він краще засвоюється в їжі, яка містить жири. Ось тут на допомогу прийде оливкова олія, яка допомагає засвоїти вітамін К. Найпростіший варіант - запечена або тушкована брюссельська капуста з оливковою олією.

Листова капуста та лосось
Для того, щоб кальцій краще засвоювався, його необхідно вживати з вітаміном D. Саме цей вітамін сприяє кращій абсорбції зі шлунково-кишкового тракту в кров.

Можна вживати в їжу продукти багаті на кальцій і приймати сонячні ванни, що сприяють виробленню вітаміну D. А можна вживати продукти в яких міститься як калій, так і вітамін D. Зелень або листова капуста разом з лососем саме той варіант.

Мигдаль та листова капуста
У листовій капусті міститься велика кількість вітаміну К, вітаміну Е, антиоксиданту, який підвищує наш імунітет і захищає від раку та хвороб серця. Ці вітаміни жиророзчинні та ідеальною парою для них є мигдаль, джерело мононенасичених жирів. З цієї парочки виходить дуже смачний салат!

Яблука та чорний шоколад
Поєднання чорного шоколаду та яблук дуже корисне для серцево-судинної системи. У шкірці червоного яблука міститься флавоноїд кверцетин, який має протизапальні властивості, а чорний шоколад, завдяки какао, що міститься в ньому, багатий катехінами, антиоксидантами, які допомагають запобігти артеріосклерозу. У парі вони добре справляються із руйнуванням згустків крові.