М'ясо
Курка, що цікаво, не потребує перед приготуванням миття. І ба більше, експерти кажуть, що ймовірність отруєння збільшується в кілька разів якщо її мити. Адже бактерії, які знаходяться на поверхні курки, будуть розподілятися по всіх поверхнях, які ви використовуєте для обробки м'яса - раковині, обробній дошці і ножу.
Знищити бактерії можна через приготування курки на високих температурах.
Фрукти і овочі
Як казав пан Клопотенко на одному зі своїх майстеркласів: «Ви що думаєте, що вода змиє усі мікроби?!» Тож зелень, наприклад шпинат, брокколі, салат, петрушка, кріп, руколу яку ви купуєте в супермаркеті можна не мити. По-перше, вона вже помита а по-друге, повторне миття може призвести до млявості продуктів. Проте, якщо ви купуєте зелень на ринку – це правило не розповсюджується.
До речі, овочі та фрукти, придбані як в супермаркеті, так і на ринку мити потрібно обов'язково.
Експерти кажуть, що використовувати мило для ретельного миття – не варто, адже хімічні елементи можуть залишитись на поверхні і потрапити до шлунку, що призведе до алергії.
Яйця
Перше, що варто запам’ятати – яйця потрібно мити лише перед вживанням. Тобто якщо ви їх купили в бажаєте помити заздалегідь, як то кажуть, на майбутнє – не робіть цього. Адже курячі яйця покриті малопомітною для людини плівкою, яка захищає жовток і білок від попадання в них бактерій. Миття яєць може дозволити бактеріям проникнути в шкаралупу.
А ось яйця що придбані у власників можуть бути з сальмонелою, тож мити їх обов’язково.  Миті яйця зберігаються в головній камері холодильника, а не у дверцятах не більше 12 діб. 
У професійній кухні заведено мити яйця, використовуючи спеціальний содовий розчин, який видаляє всі шкідливі мікроорганізми.