Сир
Якщо ви хвилюєтеся за шматочки сиру, що залишилися, сміливо заморожуйте їх. Старий добрий метод, який завжди буде до столу. Можна заморожувати тертий сир – він чудово підійде для паст. Можна заморожувати рештки сиру – це вдала ідея для соусів і сирних супів, а ще можна заморожувати скибочки. Але якщо ви хочете заморозити сир шматочками – присипте його борошном, тоді він не склеїться.
Яйця
Яйця чудово підходять для заморожування, хоча не багато хто про це знає. Щоб заморозити варені яйця – відокремите білки від жовтків, і складете їх в різні контейнери. 

Але і сирі яйця ви можете легко заморозити, для цього розбийте їх і додайте щіпку солі/цукру/меду, а потім заморозьте в контейнері. Такі яйця можуть зберігатися до півроку.
Кисломолочні продукти
Молоко і сметану можна і треба заморожувати, головне пам'ятати, що рідина при заморожуванні розширюється, тому залишайте трохи простору. До речі, можна заморозити молоко у формах для льоду, тоді у вас будуть готові порції для кави або соусів.
Сік
Сік теж можна заморожувати, проте і тут не варто забувати про розширення рідини, тому переливаючи залишки в пляшку – залишайте місце для повітря.
Здоба та випічка
Щоб хліб не псувався – наріжте його скибочками та заморозьте. Це простий і зручний спосіб надовго зберегти хлібобулочні вироби. 

А щоб розморозити хліб - скористайтеся духовкою або мікрохвильовою піччю. До речі, в ресторанах часто заморожують готові піроги, а перед поданням їх просто розморожують в духовці.
Овочі
Усі овочі, у тому числі огірки, помідори й картопля – відмінно переносять заморожування. Швидше за все ви не раз бачили у продажу заморожену картоплю фрі. Так що не сумнівайтеся і заготовлюйте про запас.