Але це не біда, адже ми знаємо кілька лайфхаків, які легко замінять оцет.

Чим замінити оцет

У консервації оцет можна замінити лимонами та лимонною кислотою. Але важливо дотримуватися пропорцій:

  • Щоб отримати оцтову есенцію 70%, потрібно одну столову ложку лимонної кислоти розвести в двох столових ложках води.
  • Щоб отримати оцтову есенцію 9%, потрібно одну чайну ложку лимонної кислоти розвести в 14 ложках води.

Червона смородина

Це дуже давній спосіб, який потрібно запам'ятати! На 3-літрову банку огірків потрібно взяти дві склянки червоної смородини з гілочками. І все, огірки смачні та хрумкі навіть без оцту.

Іноді можна зустріти пораду з додавання ацетилсаліцилової кислоти замість оцту. Тут важливо пам'ятати, що це потрібно робити тільки коли перший розсіл з огірків злитий, і ви його прокип'ятіть ще раз.

На 3-літрову банку потрібно брати три пігулки аспірину, які викладають на огірки. Зверху потрібно висипати дві чайні ложки лимонної кислоти.

Лимони

Їх також використовують замість оцту. Щоб приготувати трилітрову банку огірків, потрібно взяти шість нетовстих кілець лимона.

Чим замінити оцет у салатах

Тут також можна використовувати сік лимона – це універсальна заправка особливо у поєднанні з оливковою олією. Якщо ви використовуєте лимонну есенцію, то нею можна заправляти і оселедець.

Також добре використовувати соус бальзамік - він має низьку калорійність, але яскраво виражений смак. Так що його можна використовувати для схуднення, адже страви з ним не потребують добавок.