Співачка Світлана Лобода, яка після початку повномасштабної війни відмовилася від кар'єри в країні-агресорці та підтримала Україну, зізналася, що два роки активно вивчає державну мову своєї батьківщини.

В інтерв'ю казахському блогеру Тимуру Балімбетову уродженка Ірпеня розповіла, що все життя розмовляла російською, тому перенавчання їй давалося важко. Однак зараз знаменитість може похвалитися «великим стрибком» у навчанні.

Читайте також: Дантес жорстко «пройшовся» по нардепу Тищенку

«Коли ти все життя щось робиш, а потім тобі потрібно перенавчатися, це складно. Особливо не у віці 16 років, а коли ти вже більш дорослий. Але це важливо і потрібно. Я все життя говорю російською мовою. Я почала говорити українською мовою і вивчати її детально, читати книжки українською мовою, рівно два роки. За рік зробила великий стрибок», — похвалилася вона.

Лобода додала, що дочок теж привчає до української мови. Зіркова мама читає 13-річній Євангеліні та 6-річній Тільді книги українською та дає слухати українські пісні. Зокрема, в їхньому будинку часто звучать композиції «Океану Ельзи».

«Зараз я вважаю, що я зобов'язана просто вивчити українську мову з моїми дітьми. Тому я читаю доньці книжки українською мовою, вона слухає пісні українською мовою, вона слухає Океан Ельзи. Я їй пояснюю як перекладаються ті чи інші слова, чи фрази. Для кожного українця дуже важливо, щоб мова залишилася в історії, тому ми зобов'язані вчити наших дітей», — сказала Світлана.

Раніше ми писали, що MamaRika знялася в леопардовому купальнику і чесно висловилася про любов до себе.