Alpha Centauri

Канал створений групою ентузіастів, які перекладають зарубіжні наукові ролики українською мовою. Головна мета проєкту — популяризація науки і розвиток наукової думки.

NEED / science & education

Автори каналу пояснюють звичні або нові явища крізь призму науки. NEED science & education транслює інформацію по основних 3 напрямках: соціоформуючий (політологія, економіка, філософія та культурологія); розуміння світу (математика, фізика, біологія, хімія та історія); розуміння себе (біологія людини, медицина, психологія).

LearningUa

Наука простими словами. На каналі можна знайти відео із дослідами, науково-популярні відео з фізики, природи, відеоуроки з української мови та математики.

Enjoy The Science

Незвичайний канал, в якому поєднані різнопланові відео. Там зустрінете ролики з тем: психологія, біологія, філологія, література, культура. Буде цікавим для старших дітей та дорослих.

Цікава наука

Автором каналу є вчитель фізики з м. Рівне. На каналі доступна велика кількість науково-популярних та освітніх відео з біології, фізики, астрономії, географії, математики, які перекладені та озвучені українською мовою.

Клятий раціоналіст

Канал пропонує науково-популярний контент. Автор проєкту розвінчує міфи, просуває науковий світогляд, скептицизм, раціоналізм і здоровий ґлузд, ділиться доказовими лайфхаками й запрошує відомих вчених.

toBeUkrainian – Переклади українською

На каналі викладаються іноземні відео з перекладом та озвучкою українською мовою, щоб тренувати англійську та рідну мову. Математика, фізика, хімія, біологія та інші шкільні предмети, які здавалися нуднини, стають улюбленими.

Tokar.ua

Канал присвячений космосу, технологіям та винаходам: простими словами пояснюються складні технології. А ще на каналі виходять відео про те, як влаштована Вікіпедія, про цифрову безпеку, про те, як функціонує сонячна система і приділяють увагу українській (і не тільки) історії.

Записник - наука, творчість і навчання українською

На даному каналі Ви знайдете: цікаві факти, топи; уроки математики та інформатики; документальні та пізнавальні фільми; анімаційні фільми та багато іншого; DIY проекти.

Твоя Підпільна Гуманітарка

Назва вичерпно пояснює суть проєкту: на цьому каналі Ви знайдете лекції, інтерв’ю та онлайн-дискусії, що в той чи інший спосіб стосуються гуманітарних наук. Ясна річ, таке вільне формулювання розв’язує авторам руки у виборі теми, які обіцяють, що буде цікаво.

За допомогу у підготовці цікавого матеріалу дякуємо Анні Романик