На жаль, ця тема багатьма сприймається сором'язливо. Тоді як 50 мільйонів жінок щороку переходять у стадію менопаузи і більшість (61% за статистикою) погоджується, що тепер суспільство очікує від них «відповідної поведінки та скорочення соціальної активності». Зміни часто сприймаються жінками покірно і більш ніж 80% нічого не роблять для полегшення неприємних симптомів менопаузи*. Але методи, що допоможуть жити активним життям за принципом «50 — це нові 30», є!

Менопауза: головне, що треба знати

Більшість жінок підтверджує, що вони не були достатньо інформовані про особливості клімактеричного періоду* — часу поступового згасання функції яєчників, починаючи від перших фізіологічних збоїв менструального циклу до повної його зупинки. Тому згадаємо три стадії менопаузи:

  • Перименопауза — період, коли поступово згасає гормональна активність яєчників. Менструації стають нерегулярними, жінок час від часу турбують перші симптоми менопаузи: приливи, перепади настрою, швидка втомлюваність. Цей період може тягнутися в середньому від 3 до 6 років. Вперше його симптоми дають про себе знати приблизно у віці 45 років.
  • Менопауза — припинення менструацій та їх відсутність протягом 12 місяців поспіль. Репродуктивна функція яєчників «вимикається», рівень естрогенів знижується швидше. Настає в середньому в 52 роки.
  • Постменопауза — період, який починається після останньої менструації в житті жінки, після припинення основної роботи яєчників. Поступово рівень гормонів стабілізується на новому, нижчому рівні, симптоми менопаузи зменшуються. Але зниження рівня естрогену та сповільнення процесу метаболізму в цей період є причиною інших змін: прискореного старіння, раптової втрати пружності шкіри, проблем із збереженням ваги.

Менопауза: головне, що треба знати
Менопауза: головне, що треба знати
пресслужба

Симптоми менопузи

По-перше, змінюється якість життя жінки. Тепер її можуть турбувати приливи, нічна пітливість, порушення сну, астенія, погіршення пам’яті, перепади настрою, набір ваги, може розвиватися депресія. До того ж можуть виникати урогенітальні проблеми, біль у суглобах та кістках.

По-друге, вдаються взнаки гормональні зміни в організмі, які без належного регулювання можуть спричинити остеопороз, атеросклероз, інсулінорезистентність та онкологічні захворювання.

А найбільш помітні зміни відбуваються у шкірі. Вона стає:

  • менш еластичною (це підтверджують 70% жінок)
  • більш чутливою (43%) та сухою (58%)
  • посилюється гіперпігментація (на це скаржаться 57%)
  • з'являються зморшки (60%)*

Тепер турбота про себе на першому місці

Багатьох потенційних негативних наслідків менопаузи можна уникнути, якщо вчасно звернути на себе увагу. Жінка повинна чітко розуміти, що з нею відбувається, і переглянути свій стиль життя. Відтепер жінка має отримувати регулярні консультації лікарів (гінеколога, дерматолога, ендокринолога та інших), дотримуватися здорового, збалансованого харчування, виконувати фізичні вправи і забезпечити активний спосіб життя, щоденний догляд за собою та своєю шкірою.

У цей період потрібно приділити особливу увагу своїй шкірі
У цей період потрібно приділити особливу увагу своїй шкірі
пресслужба

У цей період потрібно приділити особливу увагу своїй шкірі й обирати догляд, який буде не лише безпечним та якісним, але й ефективним. Французький бренд дерматокосметики Vichy — експерт в антивіковому догляді та партнер жінки на будь-якому етапі її життя – розуміє, що турбує жінку в період до, під час та після менопаузи, і створив лінійку «Неовадіол» (Neovadiol) саме для жінок, що переживають втрату щільності й пружності шкіри обличчя.

Основою оновлених засобів для догляду за обличчям «Неовадіол» стали 4 активні інгредієнти:

  • Проксилан (стимулює синтез колагену й гіалуронової кислоти).
  • Екстракт касії (допомагає компенсувати вплив кортизолу на вироблення колагену та гіалуронової кислоти, що відповідають за поліпшення щільності шкіри та заповнення зморщок). 
  • Вітаміни В3, Сg, Е, які в складі косметичних засобів, сприяють зниженню оксидативного стресу шкіри, відновлюють її рівний тон і надають природного сяйва.
  • Омега 3-6-9 – насичені жирні кислоти, що відповідають за глибоке живлення та відновлення комфорту шкіри, сприяють компенсації втрачених нею ліпідів.

А вулканічна вода Vichy, що входить до складу кремів, зміцнює захисний бар'єр шкіри, зменшуючи її подразнення та чутливість*.

Догляд за шкірою в період менопаузи

Щоденний догляд для цього непростого періоду має забезпечити живлення шкіри, її захист від стресових чинників, зміцнювати, сприяти реконструюванню колагену, заспокоювати подразнення.

Денний антивіковий крем «Неовадіол» для збільшення щільності та пружності шкіри обличчя

Денний антивіковий крем «Неовадіол» для збільшення щільності та пружності шкіри обличчя
Денний антивіковий крем «Неовадіол» для збільшення щільності та пружності шкіри обличчя
пресслужба

Денний крем створений на основі вулканічної води, проксилану та екстракту касії. Ці інгредієнти активізують процеси відновлення клітин, що приводять до підвищення пружності та щільності шкіри. Тести показали, що після використання цього крему на 22% збільшується еластичність шкіри*, на 39% поліпшується її тонус**, а зволоження зростає на 40%**.

**Інструментальний тест, 24 жінки, через 4 години після використання

***Інструментальний тест, 40 жінок, через 4 години після використання

Нічний антивіковий крем «Неовадіол» з охолоджувальним ефектом для збільшення щільності та відновлення тонусу шкіри обличчя

Нічний антивіковий крем «Неовадіол» з охолоджувальним ефектом для збільшення щільності та відновлення тонусу шкіри обличчя
Нічний антивіковий крем «Неовадіол» з охолоджувальним ефектом для збільшення щільності та відновлення тонусу шкіри обличчя
пресслужба

Нічний догляд завжди заспокоює шкіру. Антивіковий крем «Неовадіол» з миттєвим охолоджувальним ефектом надасть шкірі сяйво та пружність. Жінки, що брали участь у тестуваннях косметичного засобу, відзначили, що на 15% поліпшився тонус* шкіри і на 12% збільшилося її сяйво**.

**Клінічний тест, 38 жінок, 12 тижнів використання  

*** Інструментальний тест, 40 жінок, через 4 години після використання

Догляд за шкірою після менопаузи

Під час менопаузи втрата естрогену та колагену прискорює старіння шкіри. Посилюється втрата її еластичності, що викликає чутливість, зморшки стають глибшими, з'являються вікові пігментні плями. Тому після менопаузи жінкам потрібно приділяти увагу своїй шкірі ще з більшою силою.

Антивіковий крем «Неовадіол» для зменшення глибоких зморщок і відновлення рівня ліпідів у шкірі

Після менопаузи жінкам потрібно приділяти увагу своїй шкірі ще з більшою силою
Після менопаузи жінкам потрібно приділяти увагу своїй шкірі ще з більшою силою
пресслужба

Це легкий крем, що дарує свіжість, який поєднує інгредієнти природного походження: вулканічну воду Vichy, збагачену 15 мінералами, проксилан, екстракт касії. Ці інгредієнти в складі засобу зменшують вплив менопаузи на шкіру. А вітамін В3 та ліпідовідновлювальні омега 3-6-9, що також входять у склад крему, спрямовані на протидію глибоким зморшкам та втраті ліпідів.

Жінки, що використовували цей крем протягом тримісячного тестового періоду, відзначили, що зморшки зменшилися на 28% і на 21% покращилася пружність шкіри. Такі дані показав клінічний тест за участю 220 жінок.

Менопауза — це в жодному разі не переломний момент, за яким лише забуття, не час прощатися з жіночністю та активністю. Попереду багато цікавих, насичених подіями років, але так! — відтепер потрібно жити за новими правилами. А саме:

  • Переглянути свій звичний графік, не намагатися встигнути все й відразу. Чергувати роботу з відпочинком і взагалі більше відпочивати.
  • Насичувати життя позитивними емоціями. Більше подорожувати, читати, відвідувати невідомі місця і знайомитися з новими людьми, зустрічатися з друзями. Обов'язково спілкуватися і не замикатися в собі.
  • Підібрати відповідний догляд за шкірою, аби компенсувати вплив менопаузи на неї.
  • Дотримуватися збалансованого харчування і регулярно рухатися.
  • Звертатися до лікарів як з нагальних причин, так і задля регулярного профілактичного огляду.

І від того, наскільки жінка буде дотримуватися цих нових правил, залежить якість її життя.

*За даними L'Oréal Ukraine


Вам будет интересно прочитать на Ivona: