Куркума

Куркума чудово поєднується з ніжним курячим м'ясом і надає стравам не тільки легкий аромат, але і приємний золотистий колір. Ці прянощі просто незамінні, якщо ви хочете приготувати курячий плов або різотто. Також не бійтеся додавати куркуму в маринад або курячий бульйон.

Чебрець

Чебрець має ледь вловимий гіркуватий присмак і відмінно підходить, особливо в свіжому вигляді, для приготування курячих бульйонів. Додайте кілька гілочок і поваріть буквально 3-5 хвилин. Це зробить смак бульйону більш насиченим. Якщо ви тушкуйте курячу грудку в вершковому соусі, то обов'язково доповніть таке блюдо у французькому стилі сушеним чебрецем.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Орегано і майоран

Ці дві прянощі досить схожі між собою. На жаль, не всі господині знають, як правильно їх використовувати. Смак майорану і орегано найкраще розкривається при тепловій обробці, тому досить додати всього щіпку сушених прянощів за 3-5 хвилин до закінчення готування. В якості незвичайного маринаду можна спробувати заварити ці прянощі як чай, але не дуже міцний.

Коріандр

Насіння коріандру дуже часто використовуються для приготування не тільки салатів, супів і основних страв, а й додаються в випічку. Така універсальна пряність, безумовно, поєднується і з куркою. Але тут є свої нюанси. Якщо ви готуєте курячий суп або хочете додати коріандр в маринад, то краще використовувати ціле насіння, а ось посипаючи саму страву, краще попередньо потовкти насіння в ступці.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Розмарин

Розмарин, як і чебрець, має гіркуватий смак з приємними хвойними нотками. Він надає курці особливий аромат дичини, приготовленої на багатті. Але головне - не перестаратися. Запікаючи курку в духовці, вам потрібно покласти поруч 2-3 гілочки розмарину. Сік, що виділився вбере в себе аромат цієї пряності, а вам залишиться тільки відкривати періодично духовку і поливати цим запашним соком блюдо. Ще один цікавий варіант - це соус для курки з лісовими ягодами та розмарином.

Паприка

Паприка – це пряність з солодкого стручкового перцю, яка ідеально підходить для курки. Завдяки своїй солодкості і м'якій гіркоті, паприка робить будь-яку страву з м'яса птиці більш пікант. Додавайте цю пряність в маринади і соуси або просто посипайте шматочки курки перед приготуванням.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Часник

Часник чудово поєднується з багатьма продуктами, але додавати його до страв з куркою потрібно певним чином. Якщо ви зібралися смажити курку, то краще розігріти на сковороді олію з часточками часнику, а потім їх прибрати і готувати курку на такому запашному маслі. Інший варіант - використовувати висушений часник в гранулах або порошку. У ньому немає гіркоти, зате зберігаються пікантність і аромат.