Пройшли десятиліття з того моменту, коли жіночі кросівки вважались виключно взуттям для занять спортом. Представлені на ринку модні кросівки 2024 року являються поєднанням яскравих дизайнів, комфорту та практичності. В нашій статті ми розглянемо топ трендів у жіночих кросівках у 2024 та поділимось порадами спеціалістів, які можуть допомогти тим модницям, хто планує купити стильні жіночі кросівки та ще не вирішив з чим буде їх поєднувати.

Топ трендів жіночих кросівок у 2024 році

Топ трендів 2024 року очолюють яскраві кольори та нетипові матеріали. Однак, дизайнери віддають перевагу екологічності та універсальності. Ось кілька хітових аспектів цього року:

  • екологічні матеріали: все частіше ви можете зустріти на полицях магазинів жіночі кросівки з перероблених матеріалів, екологічно чистих тканин та штучної шкіри;
  • платформи та масивні підошви: це не лише данина моді, але й дуже комфортне рішення, адже платформа може додати декілька сантиметрів зросту, залишаючись комфортною для щоденного носіння;
  • пастельні відтінки та неон: стильні кросівки для жінок в сезоні 2024 вирізняються різноманітністю кольорових рішень. Ви можете зустріти як яскраві, неонові моделі, так і більш спокійні моделі пастельних відтінків. Така варіативність дозволяє легко підібрати кросівки під будь-який образ, додаючи йому свіжості та легкості.

Як вибрати кросівки для різних стилів

Сучасні моделі кросівок можуть вдало доповнити будь-який образ — від кежуалу до спортивного. Жіночі спортивні кросівки з функціями на кшталт спеціальної амортизації та вентиляції гарантують комфорт і стиль під час тренувань. 

Для повсякденного образу вдалим вибором будуть моделі нейтральних кольорів, як-от білі або пастельні відтінки, з мінімалістичним дизайном, який легко поєднується з сукнями чи класичними джинсами. Для тих, хто шукає кросівки для щоденного носіння в офіс варто обирати кросівки нейтральних відтінків — чорного, білого або бежевого, без перенасичення деталями, щоб поєднати їх з класичними штанами або спідницями.

Якісні характеристики для вибору жіночих кросівок

Обираючи повсякденні кросівки також варто враховувати їх якість. Якщо ви плануєте носити кросівки кожен день, їх підошва має бути гнучкою, з анатомічною устілкою для підтримки стопи.

Моделі виконані з дихаючих матеріалів будуть вдалим вибором для тих хто живе активно, адже запобігають перегріванню, а для інтенсивного носіння в більш прохолодні пори року варто розглядати зносостійкі матеріали, на кшталт натуральної чи еко-шкіри.

Як поєднувати жіночі кросівки з різним одягом

Універсальність та висока функціональність кросівок робить їх адаптивним елементом одягу.Ось кілька ідей для натхнення:

  • сукня: можна часто зустріти кросівки для жінок в дуже кокетливих легких дизайнах, які розраховані на те, щоб гарно компонуватись з сукнями;
  • шорти: ідеальний вибір у спекотні пори року. Дихаюча футболка, джинсові шорти та яскраві жіночі кросівки вдало компонуються у розслаблений, але водночас модний образ;
  • класичні штани: поєднувати кросівки з класичними брюками стало модно в останніх сезонах. Це оптимальне рішення для тих, хто любить комфорт і стиль у повсякденному офісі.

У 2024 році кросівки для жінок — це синергія комфорту, стилю та універсальності.