Адже в морозну, снігову погоду вагоме значення має практичність, комфорт і здатність максимально зберегти тепло. Але це не значить, що модні тенденції в дизайні, пропорціях і стилях відходять на другий план. Зважаючи на це, стилісти радять починати створення свого зимового луку з вибору взуття. Дизайнери Модних домів вже показали на подіумах, які чоботи й черевики ми будемо носити взимку.

Пропозиція на цей сезон дуже яскрава, різноманітна, часом несподівана. Деякі тенденції збереглися з минулого року, але в оновленому вигляді. Знову в тренді грубі черевики та чоботи на стійкій зручній підошві, низькому ходу, ковбойські, козаки. Кожен відомий бренд показав свої варіанти ботфортів, які сягають вище колін і до середини стегна.

Яке зимове взуття в тренді цього сезону?

Щоб йти в ногу з модою, треба правильно взутись. Тому стильні панянки уважно слідкують за напрямками та поворотами сучасної моди. Спробуємо докладніше розібратися як вдало купити жіноче зимове взуття за основними модними тенденціями. Не хвилюватися в цьому разі можуть володарки грубих черевиків і чобіт чоловічого типу та ботфортів. Вони залишаються актуальними і на наступний рік.

Що модне цієї зими:

  • Байкерські черевики – по мотивах 90х прикрашені пряжками, ремінцями, шнурівкою, заклепками з широким верхом стануть універсальним доповненням будь-якого стилю.
  • Ковбойські та козаки – характерною ознакою є скошені підбори, будуть в тренді навіть влітку.
  • Ботильони – віддавати перевагу слід моделям з широким каблуком.
  • Чоботи-шкарпетки – мають еластичний верх з водонепроникним покриттям, що забезпечує щільну посадку та добре зберігає тепло.
  • Уггі – теплі хутряні черевики підходять для морозної та сухої погоди.

Традиційно в моді підбори, але в цьому сезоні вони незвично фігурні, сюрреалістичні. Можуть повторювати форму краплі, літери, бути хвилястими, прозорими, або золотими. 

Жіноче зимове взуття
Жіноче зимове взуття

На які кольори й принти варто звернути увагу?

Осінь-зима 2023/2024 дивує яскравістю та декоративністю пропозицій, оригінальністю форм, матеріалів, фактури, оздоблення. В цьому сезоні на перший план виходять чоботи й черевики коричневого кольору всіх відтінків від темного до бежевого. Крім того, надзвичайно актуальним стане забарвлення металік, особливо сріблясті моделі. Як нагадування шаленої епохи диско.

Залишаються популярними чорне взуття, універсальний варіант, який пасує до одягу будь-якого стилю, забарвлення. Хітом цієї зими вибрали білий. Варіант не практичний, але неймовірно ефектний в доповнені монохромного total-look, або в якості контрастного акценту. Додати яскравих барв в образ допоможуть червоні, яскраво-жовті, сині, зелені лакові ботильони.

Зверніть увагу на модні принти: квітковий, під леопарда, зебру, імітацію візерунка шкіри крокодила, змії. Самим сміливим модельєри пропонують туфлі та босоніжки з хутра різних кольорів і фасонів.

Як вибрати ідеальну пару на зиму?

Алгоритм вибору зимового взуття відомий усім, це: тепло, комфорт, гарне зчеплення зі слизькою поверхнею, відповідність модним тенденціям. Сучасна мода демократична й різноманітна, а Fashion бренди вивели на подіуми безліч оригінальних і привабливих варіантів. Що робить вибір простим і водночас складним через велику пропозицію.

Тому стилісти рекомендують орієнтуватись перед усім на стилістику та колірну гаму основного гардероба. Віддавати перевагу натуральній шкірі, товстій підошві з надійним протектором, хутряному утеплювачу.