М'ясо не можна розморожувати у воді

Якщо неправильно розморозити м’ясо, то можна підвищити рівень розвитку хвороботворних бактерій. Тож варто зазначити, що розморожувати м'ясо при кімнатній температурі, чи у теплій воді - категорично не можна. А оптимальні варіанти для розморожування - мікрохвильовка або холодильник

Мити чи не мити?

Зазвичай ми навчені мити м'ясо перед початком готування. Таким чином ви очищаєте шматок від зайвих бактерій і забруднень. Проте є ще одна небезпека: мікроорганізми з м’яса можуть потрапити на кухонні поверхні, тарілки, ножі і навіть продукти. Якщо ви вважаєте, що м'ясо потрібно мити обов'язково - потримайте його 1-2 хвилини в глибокій мисці з крижаною водою, не розбризкуючи її навколо себе.

Чому не можна ставити гаряче в холодильник?

З дитинства кожен пам’ятає, що гарячі страви в холодильнику можуть призвести не тільки до поломки самої техніки, а й до псування інших продуктів. Тож насправді гарячу їжу ставити в холодильник не можна, адже при підвищенні температури всередині камери, компресор почине працювати на підвищених можливостях, що дійсно може призвести до поламки техніки. Тому варто почекати поки їжа охолоне, а вже потім прибирати. Пам'ятайте про те, що поза холодильником їжа може безпечно зберігатися максимум 1-2 години.

Чи можна залишити рибу в маринаді на ніч

Якщо ви вирішили приготувати смачну страву і поставили маринуватися рибу, не забудьте поставити її в холодильник. Тут така ж історія, що і з м'ясом. При кімнатній температурі шанс розмноження хвороботворних бактерій дуже великий. Крім того, в самій рибі можуть бути присутніми ті чи інші небажані мікроорганізми, тому не випробовуйте долю - не залишайте рибу на кухні.

Чи можна нагрівати мед?

Існує думка, що при нагріванні з меду виділяються різні канцерогенні речовини, які небезпечні для людини. У такої теорії є свої шанувальники і противники, але суть зрозуміла - для власної безпеки краще не експериментувати. Кип'ятити мед або нагрівати його занадто сильно не варто, а ось злегка підігріти для чаю або випічки - цілком допустимо.