Сковорода – одне з головних «знарядь праці» на кухні. Це вона дарує нам швидкі сніданки, смачні обіди та вишукані вечері. І для всього цього лише однією сковородою, звісно, не обійтися. Як правильно скласти оптимальний набір сковорідок для своєї кухні, читайте в нашому огляді.

Ключова порада: обирайте безпечне покриття

Добра їжа – це, перш за все, їжа здорова, а вже потім смачна, приваблива, ароматна. Тому важливо, аби сковорода допомагала готувати здорову їжу. І з огляду на це краще обирати моделі з антипригарним покриттям. Ви не знатимете таких проблем як підгоряння і прилипання продуктів під час приготування, страви не вимагатимуть багато масла та жиру, а для миття вистачить лише м'якої губки.

Яке покриття вибрати? Найрозповсюдженішим антипригарним покриттям є політетрафторетилен (ПТФЕ). Унікальність ПТФЕ в тому, що він не боїться ані великих температур, ані більшості хімічних розчинників та кислот. А при потраплянні в організм виводиться природним шляхом. Винайдений ще у 1938 році, успішно використовується в медицині, електроніці та в кулінарії.

До речі, в кулінарію в 1954 році його «привів» французький інженер Марк Грегуар. Він був завзятим рибалкою і за допомогою політетрафторетилену (ПТФЕ) якось поліпшив роботу свого спінінга. Тоді його дружина Коллет запропонувала застосувати якості цього матеріалу задля покращення ще і її сковороди. І Марку вдалося нанести ПТФЕ на алюмінієву сковороду, це була справжня кулінарна революція! Нарешті з'явилася сковорода, до якої справді не прилипала їжа під час готування! А Марк та Коллет двома роками пізніше започаткували бренд Tefal.

Зараз посуд з антипригарним покриттям Tefal продається в більше ніж 150 країнах. І протягом всіх 65 років існування бренду проводяться дослідження щодо якості та безпеки продукції. Робиться це в тому числі й потужностями власної лабораторії у Франції. Тут антипригарне покриття Tefal проходить контроль регулярний, адже час не стоїть на місці, виникають нові методи досліджень.

І всі дослідження — як власної лабораторії, так і зроблені незалежними лабораторіями —  підтверджують, що антипригарне покриття Тефаль на 100% безпечне та відповідає всім нормам ЄС.

Бренд Tefal гарантує відсутність свинцю і кадмію у своїй продукції, а також PFOA (перфтороктанової кислоти), яка сприймається дещо неоднозначно. До речі, відсутність PFOA була доведена трьома різними незалежними дослідженнями і лабораторними дослідами.

Тому наш огляд ми вирішили проілюструвати прикладами з лінійки продукції саме французького бренду Tefal.

5 сковорідок, які мають бути на кожній кухні
5 сковорідок, які мають бути на кожній кухні
прес-служба

5-must have сковорідок для сучасної кухні

ВОК

Сковорода з високими стінками, яка традиційно використовується в Китаї, набула популярності зі зміцненням тренду на здорове харчування. Адже у воку обробка продуктів відбувається дуже швидко (таке собі “екстремальне готування”), а тому в них зберігається максимум корисних речовин. Фактично вок замінює відразу декілька предметів кухонного посуду: в такій сковороді можна смажити, тушкувати, комбінувати різні способи обробки продуктів.

Звісно, класичні китайські воки, що ставлять на відкритий вогонь, не підійдуть для сучасних кухонь. Тому розроблена ціла низка так званих “європейських воків” з плоским дном.

Наш вибір: сковорода TEFAL Unlimited ВОК 28 см. В ній легко готувати як страви на китайський манер, так і тушковане м'ясо, соуси.  Головні переваги моделі: стійке до подряпин антипригарне покриття Titanium 6X та товста основа Thermo-Fusion+. Поліпшена індукційна основа дає кращий, рівномірний розподіл тепла, а також швидке нагрівання.

Гриль

Це сковорода, завдяки якій ви можете приготувати м'ясо, овочі, рибу а-ля на природі. На сковороді-гриль страви виходять зі скоринкою та красивим смужками немовби готувалися на справжньому пікніку, а всередині — з м'якою текстурою.

Наш вибір: сковорода Tefal Unlimited Гриль 26 см. Модель має на 100% безпечне титанове антипригарне покриття Titanium 6x, яке не боїться використання металевих лопаток.  Оснащена індикатором Thermo-Signal, що дозволяє дізнатися, коли сковорода досягла оптимальної температури для початку приготування.  Сумісна з усіма плитами, можна мити в посудомийній машині.

Млинцева сковорідка

Тільки завдяки їй можна отримати бездоганні млинці. І важливо обирати серед моделей з антипригарним покриттям. Адже, готуючи млинці на звичайній сковороді доводиться постійно додавати масло, а сковороду з антипригарним покриттям досить змастити маслом тільки на самому початку роботи.

Наш вибір: Tefal Daily Chef для млинців 25 см.  Конструкція цієї моделі легка та має ергономічну ручку, що вкрай важливо при випіканні численних млинців. А надміцне антипригарне покриття Titanium 2X виключає можливість прилипання млинців до поверхні, чим зазвичай “грішать” звичайні сковорідки.  Також ця модель оснащена індикатором нагріву Thermo-Signal®, яка вказує на ідеальну температуру для початку приготування. Але не тільки млинці можна готувати в ній, ідеально підходить також для омлетів, яєчні, оладок, сирників.

Сотейник

Це сковорода з високим бортом і кришкою, яка використовується для приготування других страв: тушіння м'яса, пасерування овочів, соусів та навіть десертів. Це така собі ємність «2 в 1»: сковорідка і каструля. У процесі приготування в сотейник потрібно додати невелику кількість рідини (води, соусу, бульйону), шляхом якої продукти доводяться до готовності.

Наш вибір: сотейник Tefal Eco Respect 24 см. При всіх її перевагах ця модель сподобалася, перш за все, тим, що цей сотейник зі 100% алюмінію вторинної переробки. А для виробництва з переробленого алюмінію потрібно на 95% менше енергії, ніж для нового алюмінію. І напевне володарю такого сотейника буде приємно відчувати свою причетність до захисту навколишнього середовища, про який в такий спосіб подбав бренд Tefal.

Не можемо не сказати про характеристики моделі. А це антипригарне покриття Titanium 2X, вдвічі зносостійке ніж стандартне покриття Tefal Titanium. Ще сотейник оснащений індикатором нагріву Thermo-Signal та основою Thermo-Fusion, що забезпечує більш рівномірне і швидке нагрівання. Погодьтеся, це ідеальні показники для сотейника.

5 сковорідок, які мають бути на кожній кухні
5 сковорідок, які мають бути на кожній кухні
прес-служба

Універсальна сковорода

Такий собі надійний солдат, який дозволить готувати однаково вдало будь-які страви. Така сковорода має бути на кожній кухні та мати головні базові характеристики для щоденного готування. А саме: міцність, легке в очищенні антипригарне покриття та індикатор нагріву, який сповістить, що сковорода достатньо нагрілася для приготування їжі,

Наш вибір: Tefal Healthy Chef 28 см. Це безумовний must have-посуд для тих, хто готує здорову їжу. Адже модель має покриття Mineralia +, це надстійке антипригарне покриття Tefal, збагачене мінералами. Це забезпечує перманентну антипригарну дію та комфортне щоденне приготування їжі з низьким вмістом жиру.

Також завдяки індикатору нагріву Thermo-Signal ви дізнаєтесь, коли сковорода матиме оптимальну температуру для готування їжі. І можете бути впевненими, що страви приготуються швидко й рівномірно.

Сподіваємося, наш огляд стане вам у пригоді при плануванні оптимального арсеналу посуду для вашої кухні.


Вам будет интересно почитать на Ivona:

Хотите знать важные и актуальные новости раньше всех? Подписывайтесь на Ivona.bigmir.net:) в  Facebook и Instagram.