Коли закінчується спека настає час згадати про модну тенденцію на багатошаровість. Незамінною деталлю для таких образів стають піджаки жіночі. Вони з успіхом замінюють верхній одяг у прохолодне міжсезоння. В негоду стають додатковим теплим шаром.

Але цієї осені їхня актуальність подвоюється – адже це гарячий модний тренд, і ключовий елемент осінньо-зимових образів. Піджак жіночий – це універсальний та практичний предмет одягу, що доречний у вбранні будь-якого стилю, відмінно поєднується з іншими речами гардероба, додає образу елегантності та виразності.

Fashion індустрія підготувала для модниць безліч цікавих варіантів по фасонах, довжині, кольорам, матеріалам. Тому кожна жінка може підібрати стильний варіант залежно від особистих уподобань й стилю.

Піджаки жіночі – різноманітність варіантів

Піджак з чоловічого гардероба у жіночий перейшов з легкої руки легендарної Коко Шанель. У класичному виконанні має структурну форму, прямий крій, відкладений відкритий комір. традиційний жіночий піджак є елементом ділового костюма в комплекті зі штанами або спідницею.

Більш розкутою клубною версією є блейзер. Зазвичай це двобортні моделі простого крою з двома рядами ґудзиків, накладними кишенями. Виконуються з щільних та ошатних тканин у широкому діапазоні кольорів від базових до яскравих. Є ще й суто жіноча варіація – жакет. Його головна особливість, що відрізняє від двох попередніх видів – чітко підкреслена талія.

Але дизайнери під впливом сучасних модних тенденцій пропонують піджаки жіночі, блейзери та жакети у новому виконанні. Mодниці знайдуть моделі з акцентованими плечима, вільні, об’ємні, подовжені, з поясом, короткі. Що дозволяє підібрати слушний варіант до ділового дрес-коду, повсякденного кежуал, або streetwear вбрання.

Піджаки жіночі: наймодніший тренд осені

Серед головних трендів сезону 2024-2025 мода виділяє піджаки жіночі, як ключовий елемент стильних образів. Універсальність та здатність легко поєднуватися з будь-якими предметами одягу дає широкий простір для модних експериментів у створенні ефектних луків.

Наймодніші тенденції сезону:

  • Оверсайз – це хіт. Вільні дещо мішкуваті піджаки, можуть бути подовженими, або навпаки короткими у різних кольорах та відтінках. Вписуються в стилі casual, street style, спорт-шик.
  • Акцентні плечі – моделі за ретро-мотивами 80-х з посиленими підплічниками. Крій як і колір може бути різним.
  • Двобортний блейзер – модний подвійний ряд ґудзиків надає образу ретро-шарму та виразності.
  • Кроп-піджак – до або вище лінії талії. Залежно від крою підходить для створення елегантного, тендітного, грайливого аутфіту.
  • Акцент на талії – моделі оверсайз, прямі, подовжені під пояс або ремінь надають образу жіночності й романтизму.

Як підібрати піджак жіночий до вбрання?

Різноманітність модних пропозицій дає можливість кожній модниці підібрати піджак жіночий під свій особистий стиль. Якщо вибирати модель на всі випадки й ситуації, вибирайте класику. Класичний піджак чи жакет підійде до вбрання для ділової зустрічі, вечірнього виходу, романтичного побачення, дружньої вечірки, міської прогулянки. Потрібно лише правильно підібрати низ та інші деталі.

Коли віддаєте перевагу джинсам, варто обирати акцентні моделі яскравих кольорів. Вони гарно поєднуються з денімом, надають образу настрій, підкреслюють впевненість. Кроп-блейзер стане елементом грайливого молодіжного луку якщо додати топ та міні-спідницю. А з плісированою спідницею міді, штанами палаццо створить елегантний ефектний образ.

Але зупиняйтеся на фасоні, у якому почуваєте себе красивою та впевненою, бо так вас будуть бачити й інші.